Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 805S z subwooferem B&W 825

�ukasz K.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam się nad zmianą systemu stereo, na coś wyższych lotów niż to co obecnie gra w moim pokoju.

Na razie chcę aby było to stereo (dobre stereo) a potem chciałbym poszerzyć stereo do 5.1

Wpadł mi taki pomysł na kolumny

podstawkowe B&W 805S z subwooferem B&W 825

Czy coś takiego będzie dobrze reprezentowało całe pasmo?

Czy nie przeszkadza fakt, ze kolumny mają moc do 135W wzmacniacza a subwoofer to wg. producenta 1000W w klasie D ?

Napędem do tych kolumn jest amplituner Denon 4306

Proszę o opinie

Pozdrawiam

ŁK

https://www.audiostereo.pl/topic/35715-bw-805s-z-subwooferem-bw-825/

a jaki masz wielkosci pokoj. 805 graja bardzo fajnym basikeim i do malego pokoju w zupoelnoscia wystarczy. Bardziej bym byl za tym zeby wymienic ten amplituner na porzadny wzmak stereo, ktory wyciagnie mozliwosci z tych 805.

Remont ?

He he chyba pomyłka :D

Mój pokój ma ponad 40 metrów, i do tego są jeszcze skosy, które wprawdzie kubaturę trochę pomniejszają, ale do tego są akustycznie nieciekawe.

Okey rozumiem, czyli stosuje się takie rozwiązania, że mogą być dwie podstawkowe i potężny subwoofer tak ?

Nie wiem jak zmienię napęd do głośników to chyba i tak na jakiś amplituner bo zależy mi na 5.1

Pozdrawiam

umnie remont...bede mial audiofilski klej pod deskami od parkietu..schanc bedzie 2 tyg wiec jeszcze troche trzeba poczekac, ale za to jakie walory akustyczne bedzie on mial;p

zastanawiam sie czemu chce kupic 805..przeciez za podobna cene mopzna dostac juz 804, a napewno bedziesz z nich bardziej zadowolony w szczegolnosci przy tym metrazu!

Ok, dzięki za wszystkie odpowiedzi

zastanawiam się jednak teraz między B&W a Paradigmami

W grę wchodziły by Signature S6 i do tego sub servo 15

Są tańsze od B&W ale czy tańsze to znaczy gorsze?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.