Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

"Mysle ze moja prezentacja rozwieje wszystkie wasze watpliwosci co do moje wiedzy samoucznej. Troche mi glupio ze ja cos potrafie zrobic a kolegom to nie bardzo wychodzi. No ale takie jest zycie, co zrobic."

Senicz,

pamiętasz taki stary dowcip z czasów komunizmu o wystawie samochodowej? Rosjanie wystawili piękniejsze autko od amerykanów, ale okazało się, ze bez silnika. Na zwróconą uwagę, amerykanie usłyszeli stwierdzenie:

A U WAS TO MURZYNÓW BIJĄ!

Ciągle bronisz się przed zarzutem o trolizm w ten sam chytry sposób. I już prawie wszyscy uwierzyli, że spisek zawistnych niszczy dokonania wielkiego konstruktora.

Wyjaśnij może w końcu jaki istnieje związek między prezentacją Twoich dokonań praktycznych, a brakiem akceptacji, przez zdecydowaną większość współforumowiczów, dla bełkotu, którym zaśmiecasz wiele wątków.

Czy to, że ja np. twierdze, że Twoje wpisy ubliżają mojej inteligencji jest równoważne z atakiem na twojego marancunia, czy naleśnika? Naleśnik może być wybitny, ale jeżeli ciebie dalej nie będzie dało sie czytac, to co?

Chciałbyś by był to wystarczający powód dla przyznania Ci literackiego Nobla zamiast bana?

stefan ma dzis potrzebe jak paru frustratow na tym forum rozwazan o etyce i wartosciach na podstawie forumowych wpisow

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

cir

Po prostu stefan jest inteligentnym człowiekiem i dobija go to, ż etylu ludzi potrafi dobijać się samemu, lub siebie nawzajem w kółko pospołu, na własne życzenie. To takie skomplikowane? Wystarczy wyjść poza własną mentalność.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Stefan ktoz z nas jest idealny....

poza tym siec nie jest z byt dobra do dyskusji, zbyt wielka tu anarchia wieloznacznosci,

z wielu rzeczy mozna by sie smiac , a tym czasem denerwujemy sie.

stefanieB, recepta jest prosta - trzeba podchodzić tak samo lekko do czytania wpisów Włodka, jak sam autor podchodzi do ich pisania. Wtedy się czyta naprawdę przyjemnie. ;)

prawda Michal:)

ja casami az sikam ze smiechu:)))

no ale jak sam widzisz czasami do przelamania lodow potrzebna jest osobista wizyta i poznanie kogos poprostu w normalnej atmosferze

Zaraz, zaraz czy ja kogos wpisami denerwuje? no to nie mozliwe!!! Nie mialem takiego zadania. Ja tylko chcialem pokazac ze nawet samouk tez moze cos ciekawego zrobic. A ze przez przypadek udaje mi sie cos wybitnego zrobic no to juz nie moja wina. Apeluje do kolegow zeby koledzy choc w przyblizeniu zrobili podobnej jakosci urzadzenia. I to jest ciekawe ze koledzy pomimo wyksztalcenia i przygotowania zawodowego, teoretycznego nie robia nic fajnego. Malo tego majac tak wysokie IQ powinni juz dawno zaksowac mnie. Ale jakos tak dziwnie sie sklada ze nic z tego nie wychodzi. Intuos sluchajac juz wiele razy mojego systemu ma komfortowa sytuacje moze sie tylko smiac z prob zdyskredytowanie mojego systema.

były juz zapisy do lozy forumowych autorytetow, potem lozy moderatorow i nic nie wyszło ---to moze czas na zrobienie listy do lozy etatowych szyderców ?

kto ma zapał moze sie spełnic

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Mysle ze kazdy powinien byc soba i pisac prawde. Choc sporo jest ludzi zawistnych i obawiajacych sie ze ktos moze zrobic cos lepszego. Oczywiscie jest kult produkcji firmowej. Polega to na tym ze widzac cos znanej marki w glowie sie audiofilowi nie miesci ze mozna zrobic cos lepszego przy kuchennym stole. Inna firma moze i zrobi lepiej ale amator? tak mysli wiekszosc hobbystow audio. Trzeba jednak pamietac ze czas poswiecony na badania w danej firmie jest skonczony. produkt musi sie ukazac w dosc krotkim czasie. jesli dodac do tego rotacje kadr to otrzymamy sytuacje w ktorej kolejne urzadzenia oparte sa o stare wyprobowane uklady i na innowacje nie ma czasu. Np. slyne wzm NAD sa robione wedlug pewnej koncepcji ukladowej i koniec. Nie twierdze ze jest zla ale pokazuje jak ekonomia wywiera wplyw na dokonania konstruktorow. Inna sytuacje jest w przypadku amatora. ten potrafi zbierac doswiadczenia przez lata ciagle pracujac nad jednym opracowaniem czy pomyslem. I efekty po 10-20 latach takiej pracy moga byc zaskakujace. Firmy nigdy sobie nie beda mogly na to pozwolic gdyz koszt utrzymania fachowca dopracowujacego cos przez 10 lat jest zbyt wysoki. I nie ma gwarancji ze cos osiagnie. Tak wiec amator nie stoi na straconej pozycji w wyscigu jakosciowym swych urzadzen z duzymi firmami. Ale trzeba pamietac ze jest to najczesciej egzemplarz pojedynczy nie do konca przetestowny z wadami polegajacymi na tym ze moze byc w produkcji seryjnej zbyt drogi. czy takie opracowanie moze kupic duza firma i wdrozyc do produkcji? absolutnie nie gdyz inf. o tym ze kupili opracowanie od amatora i teraz produkuja bardzo by obnizylo prestiz takiej firmy. Toz to dowod na to ze nie potrafia sami zrobic swoim sztabem inzynierow. Co innego kupic takie opracowanie od uczelni. No to wiadomo kwiat inteligencji tech. zrobil. Moze nawet na zlecenie tej firmy?

Stefan, niczego nie sugeruję. Senicz w większosci robi sobie jaja i śle np. Tobie podpuchy.

Inteligencja nie wyklucza poczucia humoru i dystansu.

Senicz nikogo nie obraża, nie produkuje wątków w stylu niektórych kolegów - tylko po to by komuś "zwrócić" na coś uwage....zresztą jeżeli ktoś ma ochote na tego typu sprawy to uważam dobrym miejscem jest bocznica a nie wywewnętrznianie sie w tematach stereo.

Praktycznie w kazdym wątku ludzie pisza głupoty i to nie na żarty tylko najzupełniej serio.

...ostatnio czytałem "wymianę zdań ekspertów" w wątku o słuchawkach wysokiego lotu. Nie trzeba być specjlnie inteligentnym żeby sie domyślić ze tamten wątek nie służy do prywatnych wycieczek. "Bo on zaczął" ? :)

Zesztą podobnie jest z tym watkiem. Tu umówmy sie zachwycamy się twórczoscią senicza albo dajemy sobie siana z czytaniem :)

...możesz przeciez umówic sie na odsłuch u senicza i otworzyc własny wątek łajajacy jego i jego nieznośny dla Ciebie i "większości" sposób bycia.

...lub nawet bez odsłuchu możesz otworzyc taki wątek na bocznicy.

Pozdrawiam

magazynier, szczerze mówiac nie wiem. seniczu dasz radę załatwic wejściówki chociaz dla wystawców ?

Magazynier i Matthew rozumiem propozycja waszego pokazu aktualna ?

O! Kuknąłem na forum i zobaczyłem fajny tekst

>Senicz w większosci robi sobie jaja i śle np. Tobie podpuchy.

Lancaster, senicz nie robi sobie jaj i podpuch.

Jeśli jest inteligentny, to to co robi - robi świadomie, a taka działalność, przyjąwszy pełną świadomość czyniącego, do chlubnych nie należy. To jest nadawanie na trochę innych falach, Ty jesteś tutaj tylko nieświadomym narzędziem, resztę sobie dośpiewaj. Wszystko na temat.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

gagacku, obserwator przyczyną zaburzenia, resztę sobie dośpiewaj :)

senicz jest tak "szkodliwy" jakim go widzisz....sam z siebie zapewniam Cię ze żaden kłopot.

Jakie uwazasz ze są intencje senicza ?

....a że kogoś kto "nie nadaje na jego falach"(większość z tego co pisze Stefan) potrafi irytować...szukamy większego egoisty ?:)

Sam z siebie senicz jest bardzo OK uwazam, ciekawie sie prezentuje a do tego coś tam jednak dłubnie...fałszywą skromnosć odstawmy na bok...cieszy sie facet ze mu śwetnie gra i tyle ;)

Posłuchamy na AS jak to wychodzi w całości...zakładam, ze OK.

Teraz ważna jest konfiguracja na niedzielnej prezentacji i wejściówki. Jakby ktoś iał jakis propozycje to dawajci we wątku.

Pozdrawiam

Dwa dni to dla mnie zbyt duzo. No i chcialem wystwe obejrzec na spokojnie. A to kilka godzin zajmie. Mam juz sporo umowionych spotkan w 701 wiec chyba nie bede mogl wyjsc na dluzej. A co do kontroli brzmienia to napiszcie do intuosa czy cos jest nie tak z moim systeme. Zreszta bedzie dzisiaj wieczorem u mnie wiec moze na goraco pisac co slyszy. Ze swojej strony moge powiedziec jedno jest super. Oczywiscie jak na system za 600zl. he he to zart. Zakasuje reszte systemow na wystawie.

:)

Załatw te wejściówki i prośba do Matthewa i magazyniera o zdeklarowanie sie na niedziele, lub ew. inne propozycje...szkoda by było zeby pokój stał niewykorzystany.

Zaraz napiszę do MAtthewa PW, bo teraz pewnie robi klona Shigarakiego i nie czyta wszystkiego :)

Pozdrawiam

Po

Mam info od Matthewa ze zrezygnował z pokazu niedzielnego.

Są chętni zeby zaprezentowac swoje DIY ?

Jezeli nie bedzie nikogo to może nich skorzystaja chociaz koledzy którzy zajmują sie komercyjną produkcją ? Myślałem o McGyverze jeżeli bedzie miał ochotę...ale jak tam uwazacie.

Najwyżej w niedziele drzwi beda zamkniete.

Pozdrawiam

Jesli tak jest, ze nie ma chetnych na prezentacje to ja w niedziele tez bede. A co mi tam, lykne z gwinta i dalej w tany..........

Zreszta ,zorganizowac caly sytem to jest trudna sprawa. Intuos napisze co slyszy dzisiaj wieczorem ale blagi nie bedzie o nie. Uslyszycie jakosc ktora moze sie snic w czasie mokrych snow.

Zaraz zmniejsze poziom wysokich o kilka decybeli. Moze 2dB? troche zbyt duzy poziom mam na 17khz. Imoczywiscie okolicy. Jest to troche meczace. Naszczescie salka jest dluzsza niz moj maly pokoj wiec basik powinin w tym 701 schodzic nisko. Jak reperowalem te Marantz kolumny dalem zawieszenie z gumy co napewno podnioslo Fr ale nie chcialem robic jak w orginale z pianki. Byc moze masa takiego zawieszenia jest wieksza wiec moze wyszlo na swoje? Ale generalnie w wielu nagraniach basu jest zbyt duzo. I zbyt nisko schodzi. Ma sie takie nieprzyjemne uczucie ze sie budynek zaraz zawali!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.