Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Gustaw, 15 Lut 2008, 15:14

>

>Senicz,

>

>Kurczę. Tylko bez unoszenia się honorem i "krempacji". Jeżeli trzeba to zrobi się jakąś zrzutę na forum.<

Pamiętaj że mówisz te słowa do wysokiego działacza UPR, który uważa, że każdy sam powinien zadbać o swoje zdrowie. Państwo nie powinno grabić nas z podatków na służbe zdrowia, bo przeciez każdy obywatel sam wie lepiej w jaki sposób wydać WŁASNE pieniądze na swoje leczenie...

I wtedy nagle rzeczywistośc dopada UPRowców w najmniej spodziewanym momencie.

Panowie ponawiam maila - z pełnym (mam nadzieję) numerem konta od Senicza

Do czasu jak Lukar nie założy nowego wątku, podaję namiary (oczywiście za zgodą Senicza).

Ja tam nie potrafię jakoś górnolotnie pisać więc napiszę prosto - ludziska, jak możecie to pomóżcie.

Wlodzimierz Senicz

Warszawa 02-034

Wawelska 11B m. 38

Inteligo

50102055581111

164411700023

P.S. Co sądzicie o założeniu wątku w STEREO, bo ze strony Lukara jest cisza ?

audiohiend, 12 Lut 2008, 10:06

>Panowie panowie, zachowujmy się jak dorośli ludzie a nie jak gówniarze. Czytając te wpisy normalnie

>nie wiem kto tu jest bardziej skrzywiony ten Pan nad którym się znęcacie :) czy same osoby które te

>komentarze wpisują.

a ja wiem

Gustaw, 18 Lut 2008, 13:30

>P.S. Co sądzicie o założeniu wątku w STEREO, bo ze strony Lukara jest cisza ?

OK nie było pytania. Nie certolę się i zakładam.

Witam

Myślisz że państwo ograbiło senicza na mniej niż te 6000 zł? Mimo tego że płacił tym złodziejom całe życie - nie ma teraz na lekarstwa i robimy zbiórkę na forum. O czym Ty w ogóle piszesz Qubric?

O tym, czego tacy narcystyczni ideolodzy jak Ty nie rozumieją. Na szczęście życie takich też wyrówna dając ci szansę ginięcia od własnej filozofii.

U Ciebie też gęba będzie pełna frazesów o >kowalach własnego losu< dopóki życie nie sprawdzi takich >kowalistażystami

A coś się zmieniło w temacie waszej dwulicowości?

Najpierw obsrywaliśmy Senicza, a teraz jak się okazało, że chory (jednak na raka, a nie na głowę - jak przypuszczaliśmy), to damy mu forumowy plasterek na rany, uszyty z pochlebstw??? Dla uspokojenia swojego sumienia...

Jeśli masz kaca moralnego możesz sobie do złagodzić wpłacając na leczenie dla Senicza, zamiast wylewać tu swoje współczucie. I drzeć szaty w rejtanowskich gestach solidaryzmu.

Bo fakt pozostanie faktem, że UPRowcy to bnada narcystycznych kabotynów pierdzączych w swoją partyjną kanapę i mających głęboko w dupie ideologię, którą wciska ciemniakom - co wychodzi zawsze w takich sytuacjach jak ta, która się przytrafiła Seniczowi... A przytrafić może się każdemu z nas.

>Bo fakt pozostanie faktem, że UPRowcy to bnada narcystycznych kabotynów pierdzączych w swoją

>partyjną kanapę i mających głęboko w dupie ideologię, którą wciska ciemniakom - co wychodzi zawsze w

>takich sytuacjach jak ta, która się przytrafiła Seniczowi... A przytrafić może się każdemu z nas.

Dalej nie rozumiem. Państwo zabiera mi 70% dochodów, po czym każe mi płacić za rzekomo bezpłatną służbę zdrowia. Ta sytuacja która przytrafiła się Seniczowi dokładnie zaprzecza temu co piszesz.

Przecież nie mamy rządów UPR i co? Jak mnie się to przytrafi to co mam zrobić? Zbierać na forum 6000zł?

Powinienem wypłacić sobie z konta powiedzmy 200.000zł i już, a tyle na pewno wpompowałem do kasy naszej kochanej służby zdrowia. Dlaczego nikt nie stosuje np.w domu i pracy systemów socjalistycznych? Seniczowi nie pozwolono być "kowalem własnego losu" - miał mieć jakieś "lewe" dochody i ukryć przed skarbówką garniec ze złotymi monetami w ogródku? Masz jakieś konkretne argumenty przeciwko UPR czy tylko ich socjalistycznie nienawidzisz?

biedny Pueblo, gdybym uznał że twoje ograniczenie umysłowe nie jest głębokie może nawet coś by mi się chciało tobie wyjaśniać...

Ale jako >socjalista< nie będący >kowalem własnego losu< wiem przynajmniej tyle, że należy się ubezpieczyć dodatkowo...

Dlaczego???

Bo od średniej płacy (3000złotych bruto/miesiąc) składka zdrowotna wynosi 73-74złote miesięcznie - to jest około 880 złotych rocznie. Od płacy minimalnej to zaledwie 330złotych rocznie.

Co można za to kupić??

Wizyta u lekarza specjalisty - 80złotych

RTG z kontrastem - 60złotych

Pełna biochemia z krwi – 450-500złotych

Polecane nam przez Senicza ostatnio - Tomografia klatki piersiowej i miednicy - 430złotych

Endoskopia z histopatologią - 330złotych

Osobodoba hospitalizacji na oddziale chirurgicznym – 350-370złotych

Wystarczy że trzy razy w roku pójdziesz do lekarza zrobisz raz endoskopię i badanie krwi, a resztę badań będziesz już miał wykonaną ze składek INNYCH, akurat niechorujących, obywateli. Którzy się na takiego pseudokonserwatystę z UPRu solidarnie złożyli, żeby nie musiał umierać pod mostem z braku opieki medycznej...

A Tobie (liberale od siedmiu boleści) jak się okazuje ktoś ręce związał i już własnego losu kuć nie możesz??? Państwo nie pozwala UPRowcom być >kowalami własnego losu

" Może nawet nie miałbym nic przeciwko temu, żeby UPRowcy i każdy kto chce się nie ubezpieczał"

Nie ubezpieczał??? Czyli jeżeli nie wpłaci haraczu Państwowej służbie zdrowia to już nie może się ubezpieczyć gdzie indziej??? Może , ale składkę musi płacić dalej. Skąd znasz ceny usług medycznych?? Dlaczego akurat to 80zł a tamto 450zł ?? Dlaczego te same usługi , z tymi samymi odczynnikami czy urządzeniami ale dla wykonywane na zwierzętach są 50-70% tańsze? Dlaczego weterynarze nie strajkują? Nie odchodzą z pracy? Możesz podać jaka część tych składek jest faktycznie przeznaczona na opiekę medyczną?

Kończę i już nie dyskutuję. Po tonie Twoich wypowiedzi:

"biedny Pueblo, gdybym uznał że twoje ograniczenie umysłowe nie jest głębokie może nawet coś by mi

się chciało tobie wyjaśniać..."

"A Tobie (liberale od siedmiu boleści)"

odnoszę wrażenie a może nawet jestem pewien że nakradłeś się w tym i poprzednim systemie i lubisz jak inni za Ciebie płacą a wszystko co osiągnąłeś to wynik mniejszych lub większych kombinacji i nadużyć. Na wszelkie propozyje zmian reagujesz agresją i obrażasz rozmówcę bo Ci się wyślizguje z lepkich łapek "bezpłatne" socjalistyczne szczęście i dobrobyt.

Pozdrawiam

PabloII, 29 Lut 2008, 19:05

>mądry człowiek to ... ten który faktycznie ma coś do powiedzenia.<

Po tym co masz do powiedzenia łatwo stwierdzić, że do mądrych się nie zaliczasz.

Qubric..jedyne na co Cię stać to prostackie wyzwiska i chamskie przekleństwa. Może inni lubią czytać te twoje "błyskotliwe wypowiedzi" ale mnie się one nie podobają.

Dobranoc

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.