Skocz do zawartości
IGNORED

nisko schodzący Sub do kina z mistral

Tomazs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zaopatrzyłem sie w kino domowe 2x Tonsil Mistral Front + 2 Tonsil Fenix sat+ Tonsil Fenix Center; podłączone do Yamahy rx-v559- budżetowo, ale mi wystarcza.. prawie.

Potrzebuje jeszcze budżetowego suba tzn za jakies 600 zł.

Moje kryterium jednak to nie moc a zakres- chciałbym aby sub w miarę możliwości (cena!!) SCHODZIł JAK NAJNIżEJ, grał miękko i ciepło, uzupełniał fronty które grają dość fajnie ale jednak brakuje im dołu basu.

łADNIE PROSZę o poradę :)

Poniżej parę sprawdzonych subów. Nie ładuj się w żadne wynalazki VK, tańsze Kody itp...

Ten pierwszy wygląda trochę kiepsko ale jakbyś go usłyszał... Zawsze można się trochę potargować :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a co myślicie o tym??

Ukryta Zawartość

na papierze wygląda niezle

Ukryta Zawartość

Na papierze 90% subwooferów wygląda nieźle, a rzeczywistość okazuje się potem "troszeczkę" inna...

Na papierze wszystko git, a po paru dniach od zakupu (bez odsłuchu) sub ląduje na allegro z tekstem...

"Sprzedam nowy subwoofer otwarty w celu sprawdzenia" :)

Jestem bliski zdecydowania sie na Mirage.. troszke szkoda mi kasy bo planowalem wydac góra 500 zł na Tonsil Aktic100. Ale miedzy 500 a 750 nie jest az tak piorunujaca roznica :)

Jesli ten mirage ma byc duzo lepszy i ogólnie tak dobry jak duzo ludzi twierdzi...

Możesz mieć wątpliwości patrząc na papier, monitro itd... jeśli byś posłuchał nie miałbyś najmniejszego cienia wątpliwości, że Mirage to zupełnie inna bajka niż wszelkie nowe subwoofery dostępne na rynku, tutaj wiem co mówię: do 2000zł. Zaryzykuj, kup ten subwoofer, żałować nie będziesz a wrażeniami podzielisz się na forum. Ja już nie mam mojego FRX S 10, ale zaczyna mi go brakować:) Pamiętaj, że FRX S 10 kosztował 2100zł a nie jak teraz 750zł, więc jego obecna cena wprowadza w konfuzję...

Znalazlem jeszcze cośtakiego- wyglada dosc fajnie.

Ukryta Zawartość

Ktos go słuchał?? Czy bas jest miękki i niski (niby zaczyna sie od 16 hz)

Jak wypada w porównaniu z Mirage??

Ukryta Zawartość

miałem nawet dwa takie, grają dosyć przyjemnie, ale nie potrafią zagrać głośno, szybko słychać harczenie i kompresję, do tego bas się raczej ciągnie niż jest punktowy. Natężenie dwóch subów Magnat Monitor 300 było mniejsze niż jednego FRX S 10.

Ostatecznie zamówiłem sub'a Mirage FRx-S 10- mam nadzieje ze jest tak dobry jak go piszą :)

Potrzebje jeszcze kupic jakis kabelek którym go połcze z Yamaszką.

Moze mi cos poradzicie?? tak bez szału za jakies 40- 50 zł.

A ja czekam na mojego Sub'a.. juz obiecałem bratu że przemebluje mu pokój (mieszka za scianą).

Mam tylko nadzieje ze mi wszystkie obrazki nie pospadają ze sciany i ze okna plastikowe mi sie za bardzo nie rozszczelnią :)

Podłączyłem, odpalilem, posłuchałem i... tragedia.

Rodzice kazali mi sie wyprowadzić ( i wziąsc ze sobą sub'a), sąsiad grozi donosem a kot z niewiadomych powodów uderza głową o sciane..

A tak na serio.. To jest to czego mi brakowało do szczęscia :)

Bas głęboki ale nie dudniący. Troszkę sie ciągnie ale w sam raz- tak jak oczekiwałem.

Jest go tyle ile trzeba ( przynajmniej ja tak uważam ;)

Nadaje sie i do muzyki i do kina.

Ciężko by bylo lepiej wydać te 750 zł.

Nie słyszalem za duzo innych subwooferów: 20 watowy z zestawu taniego komputerowego, 120 watowy (niby) z droższego zest komp (z2300 od logitech), 70 watowy z taniego kina domowego...

I obym juz nie musial tego słuchac więcej :)

Dzięki za dobrą rade odnosnie wyboru.

sebol81:

>Na papierze 90% subwooferów wygląda nieźle, a rzeczywistość okazuje się potem "troszeczkę" inna...

>Na papierze wszystko git, a po paru dniach od zakupu (bez odsłuchu) sub ląduje na allegro z tekstem...

>"Sprzedam nowy subwoofer otwarty w celu sprawdzenia" :)

Ukryta Zawartość

:-)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.