Skocz do zawartości
IGNORED

AUDI A3 czy PASSAT B5FL

Pixeel

Rekomendowane odpowiedzi

zyzio

tu nie ma wielbicieli przepałów ,szkoda, przypominaja mi sie czasy słynnych rajdow na kropelce,ktos to moze pamięta ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

> zyzio

"... przy mojej nodze takie TDI palą 10l/100 km przynajmniej tak wskazuje komp - znajomy dał mi się zjechać to i wiem..."

No to wszystko jasne. Miałeś Passata może przez 10 minut i już wszystko wiesz.

I jeszcze wypisujesz coś o perpetum mobile.

To, co widziałeś na kompie, to wartość chwilowa w danym momencie. U mnie też czasem się pokaże nawet 10l. Ale czasem też poniżej 1l. Na kompie w samochodzie oprócz wartości chwilowej - w danym momencie, można też wyświetlić wartość średnią zużycia. Ta już więcej mówi o faktycznym zużyciu. Ale i to nie zawsze jest zgodne ze zużyciem faktycznym. Dlatego nie polegałem na tych wskazaniach, tylko sprawdzałem, ile litrów tankowałem / ile kilometrów przejechałem.

Nigdy nie przejechałem 1500 km, bo nie jeździłem do całkowitego opróżnienia zbiornika. Choćby nawet dlatego, żeby nie stanąć bez paliwa np. na środku skrzyżowania.

Janusz z Torunia

jesli duzy facet jezdzi duzym autem i chwilowe spalanie nie przekracza mu nigdy 10 litrow to watpie aby tak naprawde jezdził tym samochodem

to jakies forum taksowkarzy

wskazania komputera/paliwo/ sa uzaleznione niestety od kilku niezbyt dokładnych czujnikow z ktorych jeden czyli poziom paliwa w baku nieraz jest jeszcze zle ustawiony

pewny jest tylko sposob z laniem pod korek

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Witam,

Nie bardzo rozumiem takiego zestawienia samochodów z dwóch RÓŻNYCH klas i o dość różnych przeznaczeniach. Co ma Audi A3 do Paska?

Albo chcesz mieć rodzinną limuzynę albo ładnego hatchbacka...

Co do meritum - A3 polecam tylko po liftingu, który odbył się w 2000 roku. Nie polecam natomiast silnika 1.6 8V - miałem go i wiem, że nie nadaje się do niczego. Pali około 10 l w mieście i niewiele ma wspólnego z dynamiką. Pozostaje więc 1.8, 1.8T lub 1.9 TDi.

Zapewne wcześniej już o tym pisano w wątku (nie mam czasu czytać całego), ale turbodiesele wymagają specjalnego traktowania, by były długowieczne. Nie każdy o tym wie a jeszcze mniej ludzi to stosuje. Innymi słowy - używane TDi bardzo lubią prosić o nową m.in. turbinę.

Pasek jest ok. To wielki średniach - w niczym się nie wybija. Może trochę przestronnością wnętrza i wielkością bagażnika w wersji combi. Niestety lubiany jest przez Panów pracujących w nocy, zwłaszcza wersje combi z dieselem.

pzdr. i życzę udanych zakupów,

Jędrek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.