Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka lampe do 15.000 PLN kupic?

gonzi

Rekomendowane odpowiedzi

Gonzi->>>>

Tylko jedna rekomendacja odemnie JADIS ORCHESTRA REFERENCE, 15k zl powinno Tobie wystarczyc biorac pod uwage koszt dystrybutora jest ok $800.00

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Wzmacniacze lampowe maja bardzo rozne konstrukcje co w efekcie daje rozne efekty brzmieniowe.

Pytanie jaki wzmacniacz lampowy kupic przypomina pytanie jaki samochod kupic bez okreslenia w jakich warunkach i do czego ten samochod bedzie uzywany. Ktos potrzebuje ciezarowki, ktos terenowego, ktos wyscigowy, a ktos rodzinne kombi.

Podobnie z lampowcami ktos kupi sobie triode SE dajaca 8 watow i bedzie nia zachwycony, a drugi kupi sobie 100 watowa pentode i tez bedzie nia zachwycony.

Na tak postawione pytanie nie ma sensownej odpowiedzi.

pozdr.Arkadix

Gonzi->>>

Zapomnij o Orchestra REF, mysle ze jak troszeczke powiekszysz swoj budzet to mozesz miec nawet najlepsza Integre jaka istnieje,nieliczac sie z budzetem jaki przeznaczyles. Rekomenduje JADIS DA-60.

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Moje typy ;

SE na 2A3 to Verdiera na 300B Audio Note P3 lub od razu Meishu (genialny ale ta cena?).

PP Jadis Orchestra Reference szczerze mówiąc to najfajniejszy wzmacniacz w tej technice jaki słyszałem do 20 tyś.

Na AN z Meishu (jak starszy kasy to Silver jak nie to z czasem wymienię transformatory) w podstawie i J-tki ale te z lepszymi magnesami (mały pokój) co do źródła zaufam Linn-owi choć DAC-i są niczego sobie cena 5-ki jest dla mnie zaporowa a 2-ka to trochę za mało (modele pośrednie nie wywołują u mnie ciśnienia).

Maleo->>>

Jolida 502B kosztuje dystrybutora $ 562.50 plus przesylka etc.

Pozdr.

Gość Mark21

(Konto usunięte)

Popieram wypowiedz poprzednika . wusłuchałem kilku najleprzych lamp

Joloda zagrałła zachwycająco , ale mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawę że bez kolumn tubowych to inwestycja lekko przesadzona.

Oj tak, Jadis mon cheri. Słuchałem podstawowej wersji Orchestry na AS i do dziś pamiętam ten dźwięk.

Lacrimosa -->>>

Możesz sprecyzować, którą wersję DA-60 polecasz? Na stronie dystrubutora jest ich aż pięć, są na różnych lampach (6560, KT90, KT88 i dwie wersje Lux).

Gutten->>>

Dwie wersje Luxe sa z 6550 i KT90. Wersja 6550 jest bardziej neutralna, na chlodniejszej stronie, natomiast KT-90 ma bardziej kolorowa barwe dzwieku oraz lepsza kontrole bassu. Z lampa 6550 bedzie lepiej sie grac jazz&pop a klasyka na KT-90. Wybor pozostawiam Tobie wzaleznosci od preferencji i gustu. Ja osobiscie JADIS prefureje w formie KT-90 z lampa EI tyczy to sie wszystkich wzmacniaczy firmy JEDI ....THE FORCE IS STRONG WITH THAT ONE :-)

Do Gonzi

Witam

Masz 15kilo złotego, to nieżle.Ale i za te pięniądze idzie zakupić nie najlepszych lotów wzmak lampowy zaufaj mi.Tutaj potrzebna jest duża ostrożność.Nie napisałeś dokładnie o jaki Chodzi Ci typ lampy, ani też z jakimi to będzie grało kolumnami i również ważne jest okablowanie.Jak będziesz chciał to dam Tobie namiary do mojego kolegi. I u niego za takie pięniądze będziesz mógł zakupić wzmak, za który w sklepie musiałbyś leciutko zapłacić przynajmniej dwa razy tyle,a może więcej.Ja już zdążyłem się nasłuchać kilkunastu typu lamp w przeróżnym przedziale cenowym, i naprawdę miałem mieszane uczucia. Napisz jakiej muzyki słuchasz, jaki masz pokój,jakim dysponujesz obecnie okablowaniem itd.Bo szkoda by było, aby dobrą, czy swietną lampę podłączyć do nieodpowiednich kolumn i kabli.Jak jesteś zainteresowany to pisz na [email protected].

pozdr.

Mozesz trafić z drugiej ręki Audio noty Meischu, lub co lepsze conquesty, lub questy. Ciekawy jest również sun Audio SE 300B( firma od kitów robionych na transformatorach tamury, ten egzemplarz jest złożony) dostępny w "najstarszym secon handzie" na coś koło 9 kzł. Jeśli potrzebujesz więcej kopa to Audion Silver Night ( PP na 300B ). Jeśli chodzi o bajkową lampkę to cary audio 300B Signature z drugiej ręki. Nie jest to wzmacniacz neutrealny, tylko czarodziej, ale za to jaki.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.