Skocz do zawartości
IGNORED

Mission M32i czy EA Evo One

forest67

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

będzie bez nudnego wstepu : w końcu wybrałem, ale jeszcze nie kupiłem wzmacniacz NAD C350. Mam na oku do tego kolumny : Mission M32i, EA Evo One, Usher S-520 no i może jeszcze Epos M5. Pokój 18 m2. Słucham głównie rocka i lubie muzę z wykopem, żeby to miało dynamikę - co wybrać, pomóżcie !. I od razu uprzedzam - nie mam za bardzo możliwości przesłuchania poszczególnych kolumn - po prostu za daleko.

Pozdrawiam serdecznie

https://www.audiostereo.pl/topic/36013-mission-m32i-czy-ea-evo-one/

No jak chcesz miec wykop to EVO spelni Twoje oczekiwania ale musze napisac, ze wiele dobrego slyszalem o Eposach i zawsze chccialem ich posluchac... I do dzis sie nie udalo. Mam za to EVO, ktore sprawiaja, ze czesto pojawia sie usmiech na mojej twarzy jak graja... Takie male a takie... Ale jak kupisz nowe to daj im czasu, odwdziecza sie milym kopnieciem.

pochwal się z czym grajo Twoje Evo ? Ja tylko raz miałem okazję ich bardzo krótko i w bardzo małym półpomieszczeniu posłuchać, z NAD C352 - bardzo mi się podobało, jednak co innego w większym pomieszczeniu i dlatego się pytam.

nie na tym samym sprzęcie - niestety. Fakt, jak na takie małe gówna to miały kopnięcie - byłem w szoku - ale co z tego jak średnica bez barwy jak z za koca. Pewnie nie są to złe głośniki - ale w tej cenie wydaje mi się, ze można lepiej. Eposów słuchałem niestety na zupełnie innym sprzęcie ale zdecydowanie dźwięk nie był taki "zasłonięty". Elektornika nie mogła aż tak diametralnie wpłynąć na dźwięk!

Ponad to kolega sobie chwalił swoje evo za przestrzennośc - ale myślę, że to wogóle cecha monitorów....

Polecam epos m5,nie tylko dlatego,że sam posiadam takowe.Grają z wyśmianym na tym forum technics A1000S MARK 2 (konstrukcja dzielona)...dla mnie to połączenie gra zadowalająco.Słuchałem tych eposów z densenem bit 100 i jolidą - nie pamiętam modelu.kolumny prezentują wyśmienitą średnice i wspaniały (krótki),szybki bas.Wokale są krystaliczne,stereofonia na naprawdę wysokim poziomie. Jak puściłem wokale Tarii z Nightwish to mnie zamurowało.podobny efekt jak do tej pory wywołało u mnie słuchanie na kolumnach ProAc Studio 100 i Vienna Acoustic Haydn.Dwie ostatnie konstrukcje są dwukrotnie droższe od eposów .Na pewno lepsze - ale myślę ,że w cenie eposów nie mają one dla mnie(na razie) konkurencji.

...a rozwazasz Dynaudio Audience 42? sa lepsze od podanych przez Ciebie, maja duzy bas jak na tak male skrzynki i lubia sie z mocnymi wzmacniaczami.

jakby co, pisz na PW - mam na zbyciu prawie nowe razem ze standami po okazyjnej cenie.

Używam Mission M31i ze starym amplitunerem NAD 7130. Słchuam na tym muzyki różnej z ogromną przewagą szeroko pojetego metalu. Uważam, że to dobre połączenie. Wbrew pozorom dość dynamiczne. M32 są nieco lepsze. Wziąłem mniejsze bo o dziwo jak dla mnie 32 miały za dużo basu na moje pomieszczenie. pozdr

Eposy graja ladnym srodkiem i sa spojne ale basik nie schodzi nisko ogolnie swietne monitory.

AE to dobre kolumny ale juz nie tak wyrafinowane jak Epos za to z mocnym basem (duzy dzwiek z malych paczek).

Dynki 42 to najlepsze kolumny w tej stawce lecz nie kazdemu moga sie spodobac bo slodza i bas na sterydach (dopompowany) ale klasa dzwieku niepodwazalna za sprawa ich kopulek wysokotonowych po ktorych nie ma juz kroku wstecz bo poprostu boli -polecam.

robix.

Dzięki Wam za opinie, niestety im więcej się ich pojawiało (co mnie z jednej strony bardzo cieszyło) tym bardziej traciłem nadzieję, że może jednak dzięki opiniom będę na coś zdecydowany - pozostaje mi "ślepy" zakup lub jednak gdzieś się w końcu wybrać. Ale jeszcze raz dzięki wielkie, może za jakiś czas się pochwalę subiektywną opinią o sprzęcie jak już coś w koncu kupię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.