Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RX-V559 + 5,0 KODA CZY TAŃSZE 5,1

pablooo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!

Mam mały dylemat i zwracam się o pomoc. Zakupiłem parę dni temu Yamachę RX-V559 potrzebuje do niej teraz jakieś kolumny 5,0 na 5,1 raczej brak funduszy.

Maksymalnie mogę wydać 900 zł wiem że za tą kasę zbytnio nie poszaleję. Nie jestem audiofilem, ale też nie mówię, że nie lubię pięknego brzmienia. Myślę o kolumnach KODA AV-707 bez suba mam je w cenie 799 zł. Co o nich myślicie? Może za tą cenę polecicie mi coś innego? Obecnie posiadam na froncie i tylko froncie... kolumny firmy CAT 120W wymiary podobne do 707 i taka sama liczba głośników ( też stożkowe ) podmieniłem tylko gwizdki na tonsiloskie GDWK 11/100 . Może nie ma sensu wymieniać na te Kody tylko dokupić do tych Katów surround i central? Poczuję znaczną różnicę?? Z góry serdecznie dziękuje wszystkim za odpowiedzi i podpowiedzi.!!

Wymiary mojego pokoju to ok. 16MK, ale nie bawem może będzie większy.

Głównie oglądam filmy 80% reszta to muza.

Ja bym jednak kupił to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...a za resztę kasy zrobił akcje złomowania tych CAT’ów :D

Ukryta Zawartość

CaT'y będą napewno złowowane:), znaczy mam już kupca za 250 zł. A co do tej aukcji to śledzę już ją od paru dni:), dojdą jeszcze koszty wysyłki 50 zł no i sprzęt ma parę rys więc chyba wolę dołoże te 150 zł i brać nówki w kartonie. Noo i plusem jest to że znalazłem takie w pobliskim mieście więc kolor będe mógł sobie wybrać i odsłuchać jeszcze przed zakupem. Z tego kompletu KODA AV 707 V2 + SW-1000 V2 za 1350 zł gościu znaczy właściciel sklepu zabierze suba i odda mi 5.0 za 799 zł. A w przyszłości do tego kopleciku dokupie sobie takie coś

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Co o tym myślicie dobry pomysł??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W 100% zgadzam się z "noty" tym bardziej jak napisałeś 80% będziesz słuchał w kinie a bez suba to jak w samochodzie bez silnika... posiedzieć można,ale efekt nie ten sam. A ta cena z linku Allegro - super .

Co do linku z Allegro to moge Ci polecic tego goscia bo sam niedawno kupilem u niego monitory tez Kody i sprzet byl bez jakich kolwiek zastrzezen. A i oczywiscie dostajesz gwarancje POLPAK'u czyli tak jakbys bral nowki. Te pare rysek przezyjesz a tak jak koledzy mowili bez suba w kinie kiepsko... Przemysl jeszcze to ;)

Pozdrawiam

Moja narzeczona zbytnio tego nie akceptuje. Mówi, że muszą być nowe bez zadrapań bo jak będą wyglądały w naszym przyszłym salonie!! Więc chyba nie powojuje z tymi z aukcji…WIECIE JAK JEST Z KOBIETAMI!!

A co do suba zakupie go za parę tygodni tylko jakiego?? Pod komplet też z KODY?? Czy może być coś z wyżej wymienionych? Co polecacie? Tanio a dobrze

Dzięki serdecznie za wszystkie wypowiedzi troszkę w tym siedzicie i macie jakieś pojęcie, bo ja w te klocki to totalny laik!

Ja Ci tylko napiszę, że z mojego "mało audiofilskiego" punktu widzenia kupiłeś fajny ampli do kina- muzyka gorzej- jeśli nie chcesz się ładować w niedługim czasie w blue raye lub hd dvd to powinieneś być zadowolony. Jest jeden myk w tym amplitunerze: zaciski głośnikowe są tak odlane, że nie można zainstalować bananków lecz jeśli się powiększy delikatnie otworki w nich to tam są akceptujące gniazda- odkryłem to niechcący:). Kolumny kupiłbym droższe a póżniej subwoofer- szkoda marnować dżwięk a jeśli kupisz tanie szybko będziesz chciał zmienić. Nie mówię o jakiś bardzo drogich zestawach ale tak np. do około 3k

pozdrawiam i fajnej rozrywki!

Z amplitunerka jestem naprawdę zadowolony!! Ostatni mój sprzęt to Technics SU-VX 500 + Korektorek SH_GE70 sprzęcik kiedyś był fajny ale pod stereo teraz technika poszła do przodu i nie wiem czy nie lepiej mi się podoba jak teraz mi YAMAHA wymiata i jeszcze do tego świetnie gra w kinie!! Sprzęcik wypasiony pięknie się prezentuje za tą kasę moim zdaniem najlepszy wybór. Naprawdę mogę go polecić. Na razie mam go podłączonego optykiem pod kompa i tak zostanie na jakiś 1 rok a potem przeskoczę na plazmę( powoli zbieram kasę).

A co do 5.0 to na razie chyba zadowolę się tymi KODAMI V707, bo za 800 zł nie kupie nic lepszego. W tygodniu sunę na Wrocław ocenić jak grają i jak coś to je łyknę. Może uda mi się coś wytargować ze sprzedawcą???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prezenuje się łądnie w komplecie ale ciekawe jak zagra??

Ukryta Zawartość

post-16612-100005191 1189295794_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tomku tego suba narazie nie biorę podepre sie za jakiś czas takim sprzęcikiem

Ukryta Zawartość

podobno straszny wypas i pociągnie mi troszke te KODY do góry! Myślę, że będzie to już w tedy sprzęcik godny uwagi napradę dobra budżetówa. Nie jestem adiomaniakiem więc w zupełności za tą kase mi to wystarczy.

Ukryta Zawartość

Oj podciągnie.. nawet firanki w pokoju :)

U mnie na tym samym wzmaku sprawuje sie swietnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.