Skocz do zawartości
IGNORED

po co puszczać sygnał wizji przez ampla?

pogiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przeglądam właśnie nowe modele amplitunerów, naszpikowane najnowszymi dekoderami i konwerterami wizji, a ja zastanawiam się właśnie jaki jest sens "przepuszczania" sygnału wizyjnego przez amplituner. Ja mam np. dvd podłączone bezpośrednio do TV (plazma) - mniej kabli, mniejsza strata sygnału. Mam tu na myśli wyłącznie sygnał wizyjny. A zatem pytanie po co podłączać wszystkie urządzenia do ampla (dvd, dekoder sat., stacja dokująca kamery etc.)? Nie zawsze przecież oglądając np. wiadomości musimy mieć świetny dźwięk 5.1, a przy podłączeniu za pośrednictwem ampla będziemy zawsze zmuszeni go odpalać.

amplituner służy jako selektor źródła oczywiście jeżeli takiego podłączenia użyjesz, jeżeli będziesz miał więcej źródeł obrazu niż tv oferuje wejść wtedy może się przydać, pozatym niektóre amplitunery mają menu ekranowe... i tu zdecydowanie polecam podłączyć chociażby po to aby wyrególować amplituner (później możesz odłączyć, jeżeli takie podłączenie wydaje się zbędne...)

pzdr

123... test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.