Skocz do zawartości
IGNORED

Wharfedale D. 9.5 + Yamaha czy C.A.????

Dildoo

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jak w opisie, poruszalem juz wczesniej ten watek bo szukalem czegos tymczasowego, kupilem Pioneera A 337 ale byl uszkodzony i zostal odeslany. Teraz do rzeczy. Wafle sa ciemne a ja chyba nie chce nic uzywanego juz bo troche mnie zrazil moj zakup i tendencja ktora zauwazylem na allegro i forum, tzn jakis sprzet na allegro idzie, a potem pojawia sie temat typu: C. A. A500 awaria. Nie mowie ze to regula, ale na moja slaba znajomosc uzywanego sprzetu zdarza sie to za czesto. Do rzeczy: Mam okazje kupic Yamahe RX-797 taniej, ale slyszalem ja na wyzszej klasy kolumnach niz moje i nie wiem czy beda pasowaly, w archiwum czytalem ze ktos ma i mu brakuje wysokich. Zastanawialem sie jeszcze na Cambridge Audio Azur 640 V2, bo jest dosyc jasna i mocniejsza od Denona PMA 700, a nie wiele drozsza. Ale akurat tego taniej miec nie moge:). Poradzcie cos co wybrac? Interesuje mnie nowy sprzet do 1500 zl i nie chce zwiekszac budzetu. Wiec Jak ktos ma pisac ze to co pisze to badziew to niech sobie daruje-prosze. Doradzcie cos z tego o czym pisze lub czegos innego nowego. Dziekuje za odpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/36135-wharfedale-d-95-yamaha-czy-ca/

mam rx 797 z tonsil maestro II 130 i dziwię się opinii, że brakuje wysokich, bo dla mnie jest ich w sam raz, z tym, że maestro mają kopułki tekstylne

jeśli nie wiesz jako zabrzmi na twoich kolumnach - spróbuj wypozyczyć do doamu do odsłuchu za kaucją

Pozdrawiam

wharfedale słyszalem ze nie tyle mają cofnięte wysokie tony co są one mało .... zróżnicowane.

natomiast owszem wharfedale 8 .... mają cofnięte wysokie tony.

co yamahy i CA nie wypowiadam sie bo nie wiem. choc wydaje mi się ze CA to wyższa klasa sprzętu

No wiec po pierwsze Rosim:) Dziekuje za odpowiedz. Nie twierdze ze Yamaha ma malo wysokich tonow tylko moje wafle maja- bo maja. Jak sie je podebnie nie w bi-wire to ich w ogole nie maja. Akurat jestem sklonny co do Yamahy bo mi sie bardzo podoba i mam okazje. Natomiast C.A ma wysokich od Yamahy napewno wiecej, ale to sam wzmacniacz i do tego drozszy. Najlepiej CHcialbym zeby mi ktos jeszcze pochwalil Yamaszke to ja wezme:). Aha do pana wyzej, ja nie slyszalem ze wafle maja malo wysokich tonow - tylko wiem, bo je mam:)

Zaufaj mi:) Z amplitunerem FineArts ktory z innymi kolumienkami ma wysokich az za i za ostro. Byl tez z pioneerem i Yamaha AX 396 - ale ta to porazka, (pomijam ze za slaba), ale mi sie okropnie nie podobala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.