Skocz do zawartości
IGNORED

Klub olewaczy wyborów

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

Lancaster...ale co Ci lekarze mogą?Jest cos takiefgo jak NFZ...i nie ma zmiluj sie:) Wypelniasz sobie PIT "zeznanie roczne", tam doskonale widac, ile kasy sciagają Ci na ubezp. zdrow., ja jestem za całkowitym sprywtyzowaniem słuzby zdrowia, i za te pieniądze które płacimy na utrzymanie administracji NFZ, ministow zdrowiaitp. moglibysmy sobie wykupic ekstra polisy, i pewnie nawet sanatorim raz w roku mielibysmy w ofercie:), nie ma co obciazac lekarzy obecnym stanem prawnym, bo oni co najwyzej mogą sobie zagwizdac , ale przepisow muszą sie trzymac:)

Karen, zostawiam Cię w dobrych rękach cira :)

Z podejściem w stylu "co Ci biedni lekarze mogą" to daleko służba zdrowia nie zajedzie...tyle podpowiem.

Na poczatek mogą zażądać lepszej/efektywniejszej dystrybucji kasy poprzez likwidacje urzedniczych etatów polegających na pierdzeniu w fotel i opłacie abonamentu pączkowego w najbliższej cukierni.

Pozdrawiam

Lancaster ok:), ja tez juz z Tobą nie dyskutuje, mam nadzieje, ze nie dopadnie Cie zadne chorobsko...ani Twoich bliskich, bo wtedy bys sie przekonał...jak to pięknie mamy i jakich lekarzy "do tyłka":), nawet sobie nie wyobrazasz, jak daleko posunieta jest biurokracja w sluzbie zdrowia, to niewiarygodne, ale prawdziwe...

i wszyscy czekamy na reforme:)

Karen, a ja tam taki optymista nie jestem, zeby wierzyc ze nikt zadnego choróbska nie dostanie choć jak nie dostanie to bedzie miło :)

...w kazdym razie zyczę redukcji biurokracji i podwyżek upragnionych. Z tego co cir pisze to przy całkowitej likwidacji NFZ-tu i innych instytucji "po drodze" lekarze mogą liczyć nawet na 200% podwyżki:)... i to bez wyciągania z kieszeni emerytów czy innych grup zawodowych. Może warto pójść tą drogą ? Ale ja prosty chłopak jestem, a lekarze to konkretnie wyksztalceni ludzie, więc pewnie nie będą kombinować tylko zwyczajnie wyjmą komu innemu z garnka i wsadzą do swojego.

Żeby to sie tylko tak nie skończyło, ze bedzie sie któremuś lekarzowi chałupa palic w czasie gdy akurat strażacy będa dzielnie walczyc o swoje.

Pozdrawiam

dobra odpowiedz :-)

ale pytam tez dlatego ze ta słynna podwyzka nie obejmowała wszystkich działalnosci /wszystkich kontraktow/o czym ludzi juz nie informowali

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

karen>>odradzam rejterady.Wyrobisz się.Przyjmji załozenie zreszta bliskie prawdy, że oni nie wiedzą ,oni mysla że tak jest jak pisza.A że maja o sobie swietne zdanie, to i ich mysli sa niezwykłe.Tak myslą.Ale tylko mysla.Prcowałem w szpitalu piec lat.Znam temat.A kaczynckiego guzik obchodzi cała ta sytuacja .O tyle o ile pozwala mu utrzymac sie u władzy.Dobra - przyjmijmy muzułmanów.Lancaster miał jednego, był swietny.No to przyjmijmi nastepnych.Takie DORNY.

....bo sorki, jak dzis słyszałem dwa newsy....jeden, ze na znak protestu lekarze odchodzą z onkologii w Opolu i trzeba będzie oddzaił zamknąc a pacjentów przenieśc, a drugi, ze wydają po 1Kzł na szkolenia odnośnie negocjacji o podwyżki to faktycznie bez najmniejszego moralniaka zaprosiłbym lekazy z zagranicy do pracy na ich miejsce.

Przecież jak lekarze odejda z pracy to otworzą sobie własne praktyki i wynegocjują sobie z NFZ korzystne umowy indywidualne...wszystkim zainteresowanym powodzenia życzę.

Może powinien ich zatrudniać nie szpital, tylko NFZ właśnie - na umowy ? Jak to teraz wyglada własciwie ?

prawo do strajku ma kazdy,dobrze wiecie ze strajki sa tez oręzem w walce politycznej wiec jesli była okazja to sie ozywili

kasa do wziecia ponoc jest nadal jeszcze nie wszystko rozpuscili wiec mocne grupy zawodowe nadal mają szanse w tym roku

muls, jak to było za Łapińskiego i jego poprzedników też nie wiedziałem, ale wtedy mnie to nie interesowało po prostu. Zacząłem sie interesowac od momentu przemówienia Łapińskiego nagranego na CD. Było porywające.

lancaster

jesli maja negocjowac wiec pewnie chodzi o słynne kontrakty gdzie wazne jest kazde słowo w umowie

lekarz jest zielony z Kodeksu Pracy ,prawa cywilnego i kochany dyrektor moze go przerobic jak chce

przy duzej kasie mozesz wynajac firme prawnicza prowizja niestety spora

przy małej kasie szarpiesz się sam stad to szkolenie

jak zle podpiszesz umowe to moze cie obarczyc szpital ,ZUS i inne hieny np kosztami renty dla chorego i jestes ugotowany zwłaszca ze zmieniono ustawe o OC

muls, może spróbuję Ci cos wytłumazyć....i w PO i w PiS są ludzie myślacy i na poziomie, sa tez po obu stronach mohery takie jak Ty muls i wsród nich powinieneś szukać rozmówców. Jeżeli mogę coś podpowiedzieć, to może starsze panie w twoich rocznikach z obozu "wroga" :)

Na strajkuję i dołączam do klubu olewaczy. Nie widzę ŻADNEJ partii, któranadawałaby się w tej chwili do partii. Z całego zła wolę już nawet ten cholerny LiD byle by się tyle na tych stołkach nie darli i nie zabijali. (nie jestem zwolennikiem lewicy, w ogóle się nią brzydzę jak patrzę na kilka lat wstecz, ale prawda jest taka że za Kwasa był przynajmniej spokój)

lancaster

prawo do strajku ma kazdy tylko musi wiedziec ze ma po co to robic

akurat ja i ty nie mamy po co strajkowac bo przeciw komu ? :-)

cir, no ale chyba lekaze mają jakies związki zawodowe i inne tego typu instytucje które pomagają tym mniej zaradnym w sprawach formalnych popisywać umowy ?

Jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby lekarz nie wiedział co podpisuje...no, ale może...

Karen, 25 Wrz 2007, 20:32

>Lancaster...ale co Ci lekarze mogą?Jest cos takiefgo jak NFZ...i nie ma zmiluj sie:) Wypelniasz sobie PIT "zeznanie roczne", tam doskonale widac, ile kasy sciagają Ci na ubezp. zdrow., ja jestem za całkowitym sprywtyzowaniem słuzby zdrowia, i za te pieniądze które płacimy na utrzymanie administracji NFZ, ministow zdrowiaitp. moglibysmy sobie wykupic ekstra polisy,<

To że lekarze są pazerni i krótkowzroczni nie dziwi. Dziwi natomiast ze nie znają się na ubezpieczeniach i kosztach leczenia, które sami ustalają.

W prywatnej przychodni z której korzystam wizyta u internisty kosztuje 85 złotych. Badanie krwi podstawowe 25 złotych, każde kolejne w zależności od rodzaju od 10 do 40 złotych. Badanie moczu z posiewem 35 złotych itd. itp.

Zeszłej zimy dopadła mnie jakaś upierdliwa grypa. W sumie w ciągu 4 miesięcy miałem 8 wizyt u lekarzy czyli koszt 680 plus 300 zł. za badania biochemiczne krwi i moczu... plus 70 za echo serca - razem 1050 złotych – około 260zł. miesięcznie na banalna grypę... Drugie tyle poszło w tym czasie na wszelkie specyfiki medyczne. Czyli co miesiąc szło jakieś 500 złotych

Składka na ubezpieczenie zdrowotne od płacy średnio zarabiającego pracownika wynosi około 180 złotych miesięcznie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Każdy kto ma choć blade pojęcie o tym czym jest ubezpieczenie i na jakich zasadach działa powinien byś świadomy, że wystarczy raz w roku zachorować robiąc sobie 2000 kosztów a wtedy ch*j w bombki strzela nasze ubezpieczenie za 180 złotych miesięcznie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lancaster

zwiazki lekarskie nie maja obsługi prawnej na poziomie rozmow z dyrektorem

puszczaja ich luzem jak krowy na rzez

w prywatnych zozach nie ma zwiazkow wcale

cwany zarzadca moze poszalec

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.