Skocz do zawartości
IGNORED

SMART - Czy warto kupować?

areg

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

przyszedł czas na zmianę autka dla żony (dotychczas miała corsę 1,0 2001rok) i zastanawiam się nad zakupem Smarta ( do 25 k pln) autko miałoby służyć tylko do codziennego odwożenia dziecka do przedszkola i dostarczania żony do pracy :) ok 10 km dziennie. W koszmarnie zakorkowanym Krakowie to małe jeździdło mogłoby mieć rację bytu. Czy ktoś ma doświadczenie z tym samochodzikiem? Czy to tylko zabawka?

Pozdr

Nie wszystko high-end co się świeci......

https://www.audiostereo.pl/topic/36365-smart-czy-warto-kupowa%C4%87/

Smart jest napewno bardzo orginalnym autem. Sam go nie posiadalem ale jezdzilem. Moi znajomi posiadacze chwala sobie te autka –zwlaszcza w wersji cabrio fajnie sie jezdzi. Jest to auto typowo miejskie –w Rzymie widac ich niesamowicie wiele. Wypadki na autostradzie takim pojazdem to kaplica. Tylko miasto i modlic sie zeby nic sie nie stalo. Jak na malutki samoichodzik tak malutko nie pali. Automatyczna skrzynia biegow melduje sie dopiero po dlugim namysle.J

ako najtansze auto w wypozyczalni tak...prywatnie chyba nie...

jest forum dla smartow w kraju, zapis po umotywowaniu dlaczego czy jakos tak o ile pamietam,ale mozna poczytac ciekawe info.Na rynku polskim jest sporo smartow i trzeba uwazac wlasnie na skrzynie automatyczna ktora -psuje sie!!!ogolnie wrazenia z jazdy niesamowite,pali zaleznie od modelu wcale nie tak malo, to co podaja w prospektach to kit,wybierac mozna z wielu opcji wiec masz spore pole do popisu,ale najpierw poczytaj opisy na forum smarta.

->areg

ponoć są to niezwykle komfortowe auta, szczególnie wersja fourfour

sam bym sobie takiego kupił jakbym miał kase:)

->Vires

Smart jest napewno bezpieczniejszy od CC, Tico, MAtiza a pewnie tak samo bezpieczny jak Corsa

nie dramatyzowałbym tutaj

tutaj zderzenie z Mercedesem E

klatka jest nieruszona

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

-> npl, Vires

porównanie corsa ze smartem

Ukryta Zawartość

corsa sie rozlatuje przy smarcie

Ukryta Zawartość

mondeo stare jest :) postawiłem ojca pod ścianą - muszę raz w tygodniu pokonać 300km w jedną stronę, co najmniej 2 osoby na pokładzie, do tego stary diesel. Intercity z okazji kosztów odpada, pośpieszny wlecze się prawie 6h :) Do tego pracuję, żeby utrzymać się (zapłacić za szkołę, życie i wynajmowany pokój). Więc proszę bez takich. Całkiem możliwe, że masz lepiej ustawionych starych ode mnie :)

Smarta kupje sie dla szpanu. Cos jak T-shirt z napisem 'jestem okropnie bogaty'. Jak mialbym dowozic dzieciaka do zlobka lub jezdzic na zakupy do biedronki i to wszystko to kupilbym jakiegos Yarisa czy Micre a za zaoszczedzone pieniadze mase plyt i sprzecik fi-fi lub zrobilbym sobie wakacje na Borneo. No ale rozumiem i inne priorytety - jezeli ma sie za wiele forsy. Samochodzik oczywiscie sam w sobie fikusny i 'smart' :-) Podoba mi sie.

pzdrw

soso

Ukryta Zawartość

co znalazłem na szybko.

Volvo 940 vs Renault Modus.

WOW po prostu.

Ukryta Zawartość

soso dla szpanu to moze w PL. Tam gdzie malo jest mijesca do parkowania jest niezle. 19nasto letnia corka znajomych miala wypadek smartem na autostradzie jakies 3 miesiace temu. Miala amputacjie nogi-byla miazga. Uczy sie chodzin ana protezie. Miala i tak szczescie bo chociaz helikplter bal po 10 minutach maloco by sie wykrwawila. Po tym wsyzstkim smart nie.....nie...

szumidokolalas, 27 Wrz 2007, 18:42

>soso dla szpanu to moze w PL.

Toz chlop z Krakowa! ;-)

Pewnie, w Niemczech nikt nawet nie spojrzy ale w Polsce zaraz zarysuja gwozdziem. Sam takich 'przyjemnsci' w kraju doswiadczam.

pzdrw

soso

na smarta For Four sie namierzalem (zona) ale od 2 lat juz nie produkuja bo slabo sie sprzedawal. Ostatnie egzemplarze nowki sprzedawali za 12 tys euro. Nie wiem czy taki samochod potem ktos kupi...coprawda gwarancja czesci zamiennych na 15 lat...ale exoty mam gdzies kase sie traci.

No to uzywane powinny mocno tracić na cenie. Nie odsprzeda się go co prawda bez dużej straty, ale za to masz oryginalne auto za małe pieniądze.

Smart Roadster mozna było wyrwać w komisie za 20-25 tys. PLN. W komisach internetowych są teraz ostatnie modele produkcyjne o 10 tys. PLN droższe. Byc może dlatego, że produkcję Smarta Roadstera będzie kontynuowała angielska firma AC pod swoją marką i sprzedawała za cenę około 70 tys. PLN?

Nie mam mowy o żadnym szpanie.... ma to być dla niej prezent a wiem ze jej się podoba smart. Jeżeli chodzi o Yarisa to bardzo chętnie ale też są piekielnie drogie. Zastanawiam się jeszcze nad citroenem C1 lub Peugeocie 107. Żona jeździ tylko po mieście - na dalsze trasy jest drugie auto.

Nie wszystko high-end co się świeci......

akurat znalazlem : smart 190 KM 250 KM7H 3,9 s do 100Km/h

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.