Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner+dvd-jeszcze raz,jak podpiąć ?

Gość Bond1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Bond1

(Konto usunięte)

Pytanie laika i oczekuje od Was porady. Jaki jest najlepszy sposób na podłączenie amplitunera do dvd, dvd do tv . Jeszcze jedno czy w sprzęcie za 4000 złotych będzie odczuwalna różnica jesli kupiłbym jakies lepsze kable głosnikowe np. za 10 złotych za mb. zastępując te standardowe. Cinch Nakamichi to jakis markowy cinch wyróżniający sie czy nie ma sensu zawracac sobie tym głowy. pozdrawiam pa

no to zalezy dla kogo, ja mam kino domowe gdzie elektronika warta jest ok.4000zl i zmienilem kable troche drozsze i teraz to nie wyobrazam sobie sluchania na starych kablach, aczkolwiek za 10 zl.mb mozna mozna czasem znalezc cos fajnego z drugiej reki ,lub jakies perełki w sklepie

Gość Bond1

(Konto usunięte)

A jakie kable byscie proponowali (moga byc troche drozsze niż 10 złotych):)

Chodzi mi o kable głosnikowe, z dvd do tv a tak wogóle to jak najlepiej podpiąc? i o kabel ampli.+dvd. dziękówa

przyklad zestawy kina yamaha + eltaxy kosztuja jakies 3500zl a lepsze kable napewno systemowi nie zaszkodza, aczkolwiek pewnie ze nie ma co przesadzac i wydawac fortuny na kable kiedy sprzet gorszy, acha ostatnio gdzies wyczytalem nie pamietam juz gdzie ze kable powinny stanowic 15-20 procent ceny sprzetu i co wy na to?

jamo flat podobno warto , nakamichi z allegro slyszalem ze jest tani i dobry, koda zaczela tanie kable robic moze ktos slyszal, ze swojej strony moge polecic monster super flat (kosztuje cos ok.20z mb) bo kiedys mialem i calkiem sie dobrze spisywal.

a co do kabli to proponuje to:

do głośników proponuje jakieś monster kable, Black Rhodium AST 75 , albo jamo flat

- podłączenie dvd-tv tutaj zwykły chincz ewentualnie ekranowany

-dvd-ampli jak taniej to coaxial jak drożej to optyk ale nie więcej niż 100zł

Gość Bond

(Konto usunięte)

Ale tak na powaznie .Czy inwestując w kable szczególnie głośnikowe zastepujac te druciki :) które daja standardowo odczuje sie różnice ? bo jednak do kina domowego troszke tych metrów pojdzie, w moim przypadku ok 18 metrów. I jeszcze jedno. Jak musze podłaczyc tv do dvd żeby osiagnąc najlepsza jakosc. oraz dvd z amplitunerem ? przez cinch ? prosze o porade

o faktycznie ale to nie bylo zamierzone , audioquest moze sie sprawdzic, mam 6+ i ten moge polecic z czystym sumieniem, co do kabli to najwazniejsze zeby fronty mialy najlepsze kable i ewentualnie central,surrandy moga byc tansze,ja mam dvd z ampli polaczony tanim optykiem z allegro porownywalem z drozszymi roznicy nie ma,co do kabli koaksjalnych to nie doradze bo nigdy nie mialem, ale pewien fachowiec od kabli powiedzial mi ze optyki lepiej sprawdzaja sie w miastach gdyz sa mniej podatne na zaklocenia , ale tego tez nie mialem okazji sprawdzic gdyz mieszkam poza miastem. pozdr.

tak naprawde chce kupić audioquesty ze względu na wygląd a to że podobno gra dobrze można uznać jedynie za plus. Jakoś niemoge uwieżyć w magie kabla (może się kiedyś przekonam) i uważam że lepiej jest dopłacić do kolumn niż kupować druty nawet po 60zł/m.

w tym przypadku bond uważam że kupowanie droższych kabli niż 10złm będzie wyrzuceniem pieniędzy w błoto. Już lepiej kup sobie jakiś film dvd, albo (nie obraż się) zbierać jeszcze troche i kupić nowe kolumny

a co myslicie o tym ciekawe jak to gra bo sadzac po wygladzie to cena jest atrakcyjna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.