Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto zmienić...?

brutu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam do dyspozycji zaledwie 1500zł, ale mogę za nie kupić albo zestaw audio/kino domowe [amplituner + dvd] albo nic...

Obecnie mam ampli H/K AVR11, dvd Panasonic DVD-RV32 i głośniki Wharfedale Diamond 9, tylko 2 podstawkowe.

Pytanie jest krótkie - warto zmieniać ten sprzęt, tzn. amplituner i dvd, czy skazać się na kilka kolejnych lat z tym. Nie narzekam na niego, ale skoro jest okazja...

Telewizor to na razie stara 17"tka Philipsa, ale docelowo będzie jakiś LCD, ale to za długi czas, głównie słucham muzyki na tym sprzęcie.

Dzięki za pomoc z góry.

https://www.audiostereo.pl/topic/36471-czy-warto-zmieni%C4%87/

jeżeli chcesz się cieszyć efektami DD/DTS oglądają filmy to amplituner jako pierwszy możesz wymienić, ale jak do słuchania muzyki, to nie widzę potrzeby bo dekoderów nie wykorzystasz.

co do DVD... trochę leciwa maszynka, ale jak divx-ów nie oglądasz i działa bez zastrzeżeń to możesz zostawić...

szkoda że h/k niema cyfrowego wejścia bo wtedy mógłbyś korzystać z dekoderów z DVD, które wszystko po cyfrze wypuszcza

pzdr

123... test

Amplituner jest bardzo leciwy, i jedyne co udostępnia do ProLogic [pierwsza wersja] i 3Stereo - cokolwiek by to nie było. Nie korzystam z nich,bo mam i tak póki co 2 głośniki tylko, ale kiedyś na pewno będę miał więcej.

Natomiast DVD ma wyjście cyfrowe,ale jakbym zmieniał, to obydwa komponenty, żeby to jakoś wyglądało.

Najbardziej interesowałby mnie amplituner niekoniecznie z HDMI, ale z trybem pracy pod kino domowe [5.1 powiedzmy] i tryb stereo, by przekazywał na 2 głośniki tylko. Jest coś takiego w ogóle?

Jestem laikiem, więc proszę o wyrozumiałość.

Dobra, chyba zmieniłem zdanie :), zamiast tego amplitunera bądź co bądź kina domowego, postanowiłem zakupić amplituner stereofoniczny. Zanim dorobię się mieszkania,a po nim kina domowego, to nie wiem czy nie będzie i IX RP, a może i wyląduję poza granicami kraju, więc dźwięk przestrzenny skazałem na straty. W takim wypadku powinienem udać się do działu stereo, ale nie chcę nowego tematu zakładać.

Zresztą, chyba już zdecydowałem - co myślicie o HK 3480? Jak to zagra z Waflami 9.0?

Postaram się załatwić sobie odsłuch, ale na moim zadupiu może być z tym ciężko, więc proszę o opinie.

Dzięki za pomoc.

Wybór dobry, ale z tymi kolumnami nie słyszałem. Musisz posluchać. Na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) są sprzedawcy Harmana, mają dobre ceny na sprzęt z polską grarancją i instrukcją. Potrafią też doradzić. Warto z nimi pogadać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.