Skocz do zawartości
IGNORED

Radmor 5100 z Infinity beta40

manioslawa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zamierzam pod swoje infinity podłączyć takiegoż klasyka i nie wiem jak to zagra a wzmacniacz ten ma opinie dobre . Czy próbowal ktoś tego , jak to może ze sobą wspólpracowac , prosze o wasze opinie na ten temat, z góry dzięki??!!

https://www.audiostereo.pl/topic/36497-radmor-5100-z-infinity-beta40/

o ile kiedyś słysząłem infiniti to były dośc "ciemne " Nie wiem czy przy powolnym głębokim , niskim i jego powolniakowatym basie nie bedzie zbyt "mrocznie".Zawsze są jednak gały barwy tonu;-)

Skoro zamierzasz, to podłącz :). Zresztą jak podłączysz, to lepiej napisz o wrażeniach.

Zagra normalnie.

polecam wątek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) szczególnie wpisy Kurt Dupel, tam jest 5100 opisany także

A tak w ogóle nie do końca jest zrozumiałe o co pytasz. Chcesz kupić i się wypytujesz, czy też tak sobie pytasz, zanim podłączysz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

radmor gra właśnie takim konturowym dżwiękiem -nawet bez konturu .Stąd choc kolumny maja szybki bas , mogą go dodakowo podkreślać.Jak nie posłuchasz --nie ocenisz.Pomieszczenie dodatkowo "gra"

Czyli nie ma problemu , ok to w poniedziałek jade po niego w koncu odłącze tego kenwooda bo już mnie denerwuje odrazu napisze moje odczucia i różnice dodam że ten radmor jest idealny także powinno być dobrze

12W przy 8 ohm zycze powodzenia w odlsuchu. nie znam kolumn ale mam nadzieje, ze sa bardzo "skuteczne" bo inaczej dupa z mocniejszego odsluchu. a co do radmora mam 5102 uwazam, ze to swietny sprzet.

pzdr

Do "Radmora" polecał bym kolumny 50-cio watowe (minimum).Wszystkie od 50W do 100W też będą dobre.

Ten amplituner ma niby tylko 2x25W, ale to bardzo uczciwe 25W na kanał.Duża efektywność.

no własnie nigdzie nie piszą ile moje infinity mają wat(moc) , piszą zalecaną moc wzmacniacza podaj ze 10-200 W, mają sporą efektywność - 91dB i mają 8OHm to faktycznie moc spadnie do 12W na kanał

Nie martw się o moc , Radmor ma to do siebie,że pokazuje na co go stać dopiero z dobrymi zestawami.

Kiedyś gdzies czytałem o warunkach pomiaru podanej mocy toru m.cz. w owym amplitunerze, zapamiętałem jedynie,że pomiar był dokonywany w zakresie 40-16000Hz (moge się mylić), a nie 1kHz.

Zapraszam na odsłuch.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.