Skocz do zawartości
IGNORED

sprzet audio

afromarakuajczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwną masz tą definicję sprzętu audiofilskiego :p Ja na swoim zestawie audio też equalizera nie ruszam. Czasami tylko bawię się pokrętłem od suba (z racji bardzo dużych wstrzemięźliwości mojego ampli oraz kolumn), ale mojego obecnego sprzętu audiofilskim nazwać nie można. Gdyby nie można było podbijać sopranów i basów również.

Elektronika nada ..... możliwe, że niedługo będzie w moim posiadaniu, ale KEF'ów mieć raczej nie będę.

Co do altusów to są to częściowo zasłyszane opinie , a częściowo doświadczenia empiryczne, doświadczenia rzeczywiście dużego nie mam, przyznam nawet, że małe. Zresztą nie napisałem, że grają tak głośno jak estradówki, chodziło mi o to, że przeciętnymi kolumnami domowymi imprezy w kilkudziesięciu metrach raczej nie rozkręcisz, mając altusy np. 300 masz na to duże szanse (pomińmy kwestie jakości dźwięku) i dlatego są one uważane za kolumny oferujące głośność odsłuchów pomiędzy zwyczajnymi kolumnami domowymi i estradówkami.

Ja siebie technomaniakiem nazwać raczej nie mogę, nie jest to jedyny ze słuchanych przeze mnie gatunków muzyki, zresztą tak na prawdę to częściej słucham innych odmian muzyki elektronicznej - hardstyle;u, trance'u i house'u, słucham również sporo rocka, nu metalu oraz utworów z innych gatunków, które wpadną mi akurat w ucho. W każdym razie ja nie wycofuję średnicy. Ba..... na swoim sprzęcie przenośnym nawet ją podbiłem, ponieważ była za bardzo wycofana (taka już jest charakterystyka brzmienia moich obecnych słuchawek).Średnicy w techno jest z moich obserwacji więcej niż w hardstyle'u Te braki w średnicy słyszałem również w techno oraz hardstyle'u także proszę o nieuogólnianie. Chociaż muszę oczywiście przyznać, że średnica w techno jest mniej ważna niż w większości innych gatunków muzyki, co nie oznacza jednak, że powinna być całkowicie lekceważona. Jeżeli ktoś nie jest głuchy i słuchał danego kawałka na innym sprzęcie, gdzie średnica nie była wycofana - dostrzeże różnicę.

https://www.audiostereo.pl/topic/36502-sprzet-audio/page/2/#findComment-875971
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.