Skocz do zawartości
IGNORED

Centralny do Phoebe II - proszę o pomoc!

kb1014

Rekomendowane odpowiedzi

Zarejestrowałem się na tym forum już jakiś czas temu z myślą głównie o udzielaniu pomocy innym co skutecznie realizuję ale tym razem ja potrzebuje pomocy i proszę Was o nią.

Wiem, że najwygodniej byłoby wypożyczyć kilka głośników centralnych i przesłuchać ich w towarzystwie Phoebe II ale nie mam takiej możliwości.

Proszę Was o wskazówki, temat ten był kiedyś poruszany ale padła tylko jedna propozycja, co do której nie mam przekonania.

Krótka charakterystyka frontów:

Phoebe II to, zdaje się, 2x Vifa serii TC. Dźwięk tych kolumn charakteryzuje się równowagą i kulturą. Phoebe nie są żywiołowe czy emocjonalne, ale są rytmiczne i na swój oszczędny sposób muzykalne. Nie są ani zimne ani ciepłe w odbiorze. Są w miarę neutralne. Wysokie mają raczej skupione niż rozciągnięte jak w kefach. Cykają. Nie są ostre, są w sam raz. Środek jest lekko wypchnięty do przodu i mimo to raczej neutralny i twardy niż żywy, ciepły, miękki czy ekspresyjny. Takie kulturalne, ułożone brzmienie bez przebarwień, podbić z dobrą przestrzenią, głębią ale raczej ze skupionymi niż hiper rozwarstwionymi wysokimi. O basie nie piszę bo to raczej nie istotne w przypadku doboru centralnego.

Przejrzawszy allegro znalazłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Będzie to dobre rozwiązanie ?

Ukryta Zawartość

chyba najlepiej napisz do Audio Academy - slyszalem on robi centralne na zamowienie - i kup u niego cos w rodzaju 1szt phoebe w mniejszej obudowie - wtedy masz pewnosc ze bedzie pasowac :-)

nawet producenci wątek założyli

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

123... test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.