Skocz do zawartości
IGNORED

połączenie DVD z amplitunerem

accjacek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W zeszłym tygodniu zostałem szczęśliwym posiadaczem projektora EPSON EMP-TW700 z ekranem Projecta , wybór był w miare prosty nadal mam w pełni sprawnego CRT 32 cale w technologi 100 hz więc phanie się w plazme lub LCD to rozmiar i 3 krotnie mniejszy w tej samej rozdzielczości, ale do sprawy.

Mam stare DVD z przed 6 lat LG bardzo ubogie w wyjścia jest tylko coaxial i stereo dla dzwięku, oraz compozyt i euro dla obrazu, z tego tytułu ustawiłem DVD przy projektorze i wysyłam dzwięk do amplitunera na odległość ok 10m kabel coaxialny z mediamarkt. Niestety jakość nawet dla DVD jest kiepska i potrafi kilka razy w ciągu trwania filmu amplituner się przełączać jakby tracił sygnał z DVD czy zastosowanie kabli Profi Gold, prolink, bandrige lub RMS (znalezione na allegro) rozwiąże tu sprawe?

Pozdrawiam

Jacek

Najtansze kable czesto sa bardzo kiepsko lutowane, wiec moze to przerywanie spowodowane jest wlasnie mechanicznym uszkodzeniem kabla (fabrycznym lub nie). Mialem taki wlasnie przypadek z tanim kabelkiem jack-RCA laczacym komputer ze wzmacniaczem (mimo ze byl nowy), pomoglo porzadne przelutowanie przewodow. Porzadniejszy kabel, mysle, ze bylby wskazany. Pozdr.

witam

Pomocy się nie doczekałem ale zamówiłem profigold jak to nie zda egzaminu zmiana źródła.

Na co się zdecydować na ten moment jakieś DVD i poczekać jak się pojawi większy wybór w HDDVD lub Bluray.

Czy brać odrazu ?

Pozdrawiam

Jacek

W tej chwili to tylko komputer multimedialny z kartą ATI np. model 2600(grafika).

Natomiast dźwięk przez jakiegoś creativa (filtry programowe)

Efekt będzie wspanialy !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.