Skocz do zawartości
IGNORED

Donald Tusk w Radiu Maryja.

noster

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zwykle kolega dudivan mija się z prawdą, co tak naprawdę powiedział Marek Edelman można przeczytać tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Panie Z Kablówki, to co powiedział pan Edelman słyszałem w wiadomościach kanału TVN, który raczy mi pan dostarczać.

Zapewne ogarnięty amokiem staruszek wypowiadał się na ten temat we wszystkich mozliwych przekaziorach i zapewne każda z wersji nieco rózniła się od pozostałych.

To co JA usłyszałem - zacytowałem powyzej a interpretacja Gezety mało mnie obchodzi.

Kardynał Dziwisz to też obłąkany staruszek? Wypowiedź kardynała na spotkaniu biskupów:

"Nadszedł czas, aby - w imię odpowiedzialności przed Ojcem Świętym i Kościołem, a także przed tymi, którzy po nas przyjdą - zabrać ostateczny głos w sprawie zasadniczej, a sprowokowanej przez Radio Maryja. Nie chodzi tu tylko o samą osobę dyrektora, lecz o naszą odpowiedzialność za duszpasterstwo, które stopniowo wymyka się spod kontroli biskupów i przechodzi w inne ręce. (...) Dlatego wydaje się bezwzględnie koniecznym ustanowienie nowego zarządu Radia Maryja i Telewizji Trwam, które będą służyły Kościołowi w Polsce pod kierownictwem biskupów zjednoczonych z Ojcem Świętym Benedyktem XVI, spadkobiercą ducha Jana Pawła II".

To bardzo smutne, lecz pan Rydzyk dysponujący najbardziej stabilnym elektoratem w kraju nad Wisłą, może sobie pozwolić na stawianie warunków. Wszak między Bogiem a prawdą on włada 44RP (czy jak jej tam obecnie). Dla Tuska brawa za to że nareszcie mężnieje i ma odwagę wnijść we samą paszczę.

Ciamciaramcia, Dolna Półka.

I odgrzewany kotlet. Ten męski zwis po raz drugi tuż przed wyborami ma ochotę wpaść w ramiona elektoratowi tradycyjnemu. Ostatim razem (wybory prezydenckie) na kilka dni przed wydarzeniam wziął ślub kościelny ze swoją konkubiną.

Dno!

broy, 8 Paź 2007, 23:01

>Rydzyk to zwykły cynik

>polaczki o umysłowości robola wierzą w niego i to jest tragedia tego kraju

>niestety takich tutaj mamy większość

Kolejne Lisopodobne Idiotyzmy.

Większość robi sobie dobrze i to ma być tragedia.

Powtarzam po raz n-ty: wy***rdalać na Madagaskar!

Biskup Nycz o radiu:

Nie postrzegam go jako jakiejś przeszkody, nawet, jeśli wznieca nieco zakłopotania z powodu koncepcji Kościoła, który jawi się jako zamknięty i oblężony wieczernik. To radio miało i ma dużą zasługę w zwracaniu się do osób starszych, chorych i generalnie do słabszej i bardziej zapomnianej części polskiego społeczeństwa. Rozwiązaniem nie jest zamknąć Radio Maryja, ale je ulepszać.

Prezydium Episkopatu wezwało Radio Maryja i Telewizję Trwam, aby respektowały katolicką naukę społeczną i nie dawały się „zinstrumentalizować jakiejkolwiek opcji politycznej". 7 lutego do prowincjała redemptorystów, o. Zdzisława Klafki napisali abp Józef Michalik (przewodniczący), abp Stanisław Gądecki (zastępca) oraz bp Piotr Libera (sekretarz generalny Konferencji Episkopatu). To reakcja na parafowanie paktu stabilizacyjnego między PiS, LPR i Samoobroną wyłącznie w obecności mediów związanych z o. Tadeuszem Rydzykiem. Tamten incydent sprawił, że „Kościół jest postrzegany jako strona jednoznacznie popierająca jedną partię polityczną" – napisali biskupi. Dlatego prezydium Episkopatu „poczuwa się w obowiązku upomnieć Ojca Prowincjała, który jest odpowiedzialny za działalność i zaangażowanie Ojców prowadzących powyższe media".

Jak widać kardynał Dziwisz nie jest taka bardzo osamotniony.

dudivan,

Zadziwiasz mnie. Czyżbyś podzielał pewne, w niewielkim stopniu cywilizowane poglądy pana Rydzyka i jego zapalczywych fanów? A może uruchomiłeś na pięknej afrykańskiej wyspie kompleks wypoczynkowy i w ten oryginalny sposób chcesz skłonić kogoś do napełnienia Twojej kabzy?

Czy zatem radio katolickie ma np. w imię niereprezentowania jednej tylko opcji zapraszać np. panią Jarugę-Nowacką i nagłasniać jej nawoływanie do skrobania? A może pana Gadzinowskiego z SLD z dziwką Dalilą, o ile pamiętam. A może masona Olechowskiego niedawno jeszcze w PO?

Jeszcze raz zapytam: w imię czego?

A to co powyżej wypisałeś - wszystko bezczelnie zmanipulowane!

porucznikzubek, 8 Paź 2007, 23:15

>Zadziwiasz mnie. Czyżbyś podzielał pewne, w niewielkim stopniu cywilizowane poglądy pana Rydzyka

Pisanie o o. Rydzyku "pan Rydzyk" - to jest miarą twojego cywilizowania.

I już wiadomo z kim mamy do czynienia.

Tusek wybiera się na koniak do tego zbereźnika Rydzyka,

w międzyczasie delektując sie małą czarną ze swoim kompanem, towarzyszem i serdecznym druhem Alkiem K.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Problem tkwi gdzie indziej. Albo miałem dotąd fałszywe pojęcie na temat katolicyzmu, albo to radio jest katolickie tylko z nazwy. Jeżeli definicję katolicyzmu mam imaginowac na podstawie działań tej rozgłośni, to choć jestem niewierzący, z trwogą zawołam: Mój Boże!!!

Tusek i Kwasek :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tusek i Kwasek pozdrawiają hołotę z Lukar forum

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tusek po splifie :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

porucznikzubek, 8 Paź 2007, 23:22

>Problem tkwi gdzie indziej. Albo miałem dotąd fałszywe pojęcie na temat katolicyzmu

Zapewne myslaleś że chodzi w nim o to żeby małe dziewczynki sypały kwiatki.

>albo to radio jest katolickie tylko z nazwy.

Nawet papież błogosławiący temu radiu jest katolicki tylko z nazwy.

Idź się "zapisz" do jakichś Zielonoświątkowców albo innych Malkontentów Dnia Trzynastego.

Pogibacie się w kółeczku do skocznych melodyjek i zasadniczo będzie bardzo fajnie.

dudivan,

Myślę że forma którą przyjąłem, jest ze wszech miar cywilizowaną i powszechnie uznaną formą grzecznościową. Pisząc per pan, odnoszę się do opisywanego z szacunkiem. Nie utożsamiam się z wewnętrzną nomenklaturą kościelną i nie czuję się w obowiązku ją stosować. Czy Ty szanowny dudivanie, wspominając komunistycznych notabli, starannie przestrzegasz formy "towarzysz"?

Ponadto mam swojego własnego ojca i z pewnością nie jest nim pan Tadeusz Rydzyk.

Pozdrawiam (bez niezdrowych emocji)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.