Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki AKG & SENNHEISER do 300

lukasmily

Rekomendowane odpowiedzi

Było wiele o słuchawkach tych firm.Poczytałem archiwum,ale dalej mam mętlik w głowie.

nie chce dużo wydać bo i rzadko będę korzystał.nie mają zastąpić stereo tylko być dodatkiem - żonaci wiedzą o co chodzi...hehe.

w podanym przedziale firma AKG oferuje wiele modeli chociażby:

- AKG K518

- AKG K27i

- AKG K416P

ceny praktycznie identyczne ztąd mój dylemat. proszę o rade w tej sprawie.

https://www.audiostereo.pl/topic/36769-s%C5%82uchawki-akg-sennheiser-do-300/

zadne z tych - jesli mam byc szczerze najlepiej wydasz 300 kupujac Grado sr60 ale jak badrzo chcesz z tych firm i zamnkniete polecam k81dj oczywiscie AKG -wydasz ok 200zl dzwiek ok i dobrze izoluja ale duzo basu i niewygodne troche.

Hej

Zdecydowanie polecam Ci poszperac na Allegro. Za uzywane K240 Monitor albo K240 Studio zaplacisz do 300 zl. K141 Monitor dostaniesz nawet za mniej niz 250zl. Duzym plusem starszych modeli AKG jest fakt, ze niewiele sie zuzywaja. Wyslij do mnie na priva namiary do siebie, to jak wroca do mnie moje k141 i jesli Cie interesuje ten model to moze sie jakos dogadamy :)

A dlaczego chcesz sie ograniczyc jedynie do AKG i Sennheiser'a ? Szczegolnie ten drugi nie oferuje nic dobrego w klasie budzetowej.

Na twoim miejscu bralbym albo Grado sr60 albo Pioneery SE-A1000. Byc moze te pierwsze beda dla Ciebie lepszym wyjsciem, bo jak wspomniales masz glosnikowe stereo a sluchawki maja byc jedynie dodatkiem. A sr60 oferuja bardzo ciekawy przekaz, moze sie okazac ze dzieki tym sluchawkom bedziesz odkrywal swoja muzyke po raz drugi :)

>>AKG k27i nie polecałbym jako słuchawek domowych, jako przenośne to bardzo dobry wybór.

majac do wyboru k81dj - nie wahalbym sie wybrac 81ek wlasnie, 27 graja jak 26tki - czyli slabo.

kopaczmopa, 10 Paź 2007, 23:39

>majac do wyboru k81dj - nie wahalbym sie wybrac 81ek wlasnie, 27 graja jak 26tki - czyli slabo.

I oczywiście 412 P grają jak 414 P, i Grado SR 80 jak SR 60. Komfort użytkowania też jest identyczny... i może na wielokropku skończmy.

Sennheiser HD-200 Master także wydają się być słuchawkami godnymi polecenia.

Dziękuje wszystkim za wpisy.

Moja wiedza została wzbogacona.

...a czy krok nieaudiofilski jakim jest wzrastająca chęć zakupu słuchawek bezprzewodowych jest naganny.

np:

- Sennheiser IS 380

- Sennheiser RS 120 , 110

Nadmienię ,iż priorytet to tv-70% i muzyka pozostałe 30%.

Pyzatym przemawia za tym fakt,że można swobodnie poleniuchować w wyrku bez kabli...i żona się nie wpląta...hehe

>>kopaczmopa, 10 Paź 2007, 23:39

>majac do wyboru k81dj - nie wahalbym sie wybrac 81ek wlasnie, 27 graja jak 26tki - czyli slabo.

I oczywiście 412 P grają jak 414 P, i Grado SR 80 jak SR 60. Komfort użytkowania też jest identyczny... i może na wielokropku skończmy.

no powinnismy skonczyc bo po co sie klocic 27 to iPodowa wersja 26tek moze troche lepsze - graja slabo, duzo lepsze sa 81ki.

A co sądzicie o tych słuchawkach (sennheiser hd 540), miał je ktoś:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nawet niezle jak za ta kase. Postala tez wersja HD 540 Gold, ktora nadal kosztuje gruuba kase, (okolo 150 euro za uzywane). Co ciekawe do budowy obu wykorzystano te same przetworniki. Jak nie wierzycie, sprawdzcie w oficjalnym sklepie sennheisera z czesciami zamiennymi -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jeden przetwornik do tych sluchawek kosztuje prawie polowe wiecej niz do HD 600. Cos zatem musza w sobie miec!

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.