Skocz do zawartości
IGNORED

Przedwzmacniacz WK-WA na 6N6P

proximate

Rekomendowane odpowiedzi

W moim przypadku świetnie sprawdził się układ z następującymi elementami : Lampy 6N6P ; 3mA ; +Vs 120V ; R15 20kohm ; R14 560ohm ; R16 20kohm , reszta bez zmian . Okazało się że przy 10mA na lampie grało o wiele gorzej płasko ,bez trójwymiaru , słabym basem . Przy 3mA - 6N6P - rewelacja trójwymiar i głębia sceny , możliwość poszukiwania szczególików w dźwięku , świetny wokal i przesterowane gitary oraz wysokie tony no miodzio , E88C poszły do szuflady podobnie jak scalaki za 200zł z poprzedniego przedwzmacniacza . Wiwat Sowiecki Sojuz !! Wiwat 6N6P ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/36997-przedwzmacniacz-wk-wa-na-6n6p/
  • 3 miesiące później...

moze to na inny wątek ale też o lampie 6n6p.. zrobiłem w koncu cos takiego jak SRPP, B+=230V, rezystory katodowe 620R Caddocki MK132, bgn47u w katodach.. w tym układzie najlepiej gra właśnie 6n6p po niej 6n1p i później dopiero e88cc.. dziwne w sumie bo miałem wczesniej preamp Pana Macka i on miał B+ 250V a w katodach 270 Ohm ! i grało też najlepiej na 6n6p...

mam problem z żarzeniem tego, z jednego uzwojenia 7V cięzko 4szt tych lamp zasilić mimo dwóch LT1084.. na 6n1p jest już 6V ;) z resztą lamp nie ma problemu..;)

pozdrawiam dłubaczy..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Matthew

BGN nie zamula Ci w katodach?

6N6P zagrały najlepszym basem jaki miałem w domciu w pre z trafami na wyjściu ale reszta (średnica, wysokie) były już "tylko" niezłe, niestety. teraz mam lepszą górę i średnicę i próbuję wyciągnąć basik z 5842 pojemnościami w katodzie i w zasilaniu.

E88CC w ogóle mi się nie podoba. taki tranzystor ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.