Skocz do zawartości
IGNORED

Sluchawki + wzmacniacz do 700 zl

tiyint_pl

Rekomendowane odpowiedzi

separacja dzwiekow jest napewno lepsza, tutaj nawrt moja mama ktora nijak sie ma do tej muzyki slyszy roznice(mniej zmulone ;]), jednak przestrzeni nie ma, nie mam pojecia co ja az tak dlawi.

tiyint_pl, 3 Lis 2007, 20:13

>jednak przestrzeni nie ma, nie mam pojecia co ja az tak dlawi.

Moim zdaniem wzmacniacz.

Duza jest wogole roznica miedzy headboxem a wyjsciem sluchawkowym audigy?

tiyint_pl, 3 Lis 2007, 20:13

>separacja dzwiekow jest napewno lepsza, tutaj nawrt moja mama ktora nijak sie ma do tej muzyki

>slyszy roznice(mniej zmulone ;]), jednak przestrzeni nie ma, nie mam pojecia co ja az tak dlawi.

Przestrzeń w słuchawkowym wydaniu jest troszke inna od tej głośnikowej. I inaczej powinna być oceniana.

Przede wszystkim chodzi o przestrzeń "wgłąb" - czego w większości GRADO w ogole nie mają. Słuchając na GRADO często mamy efekt obcowania z muzykami, gdyż te słuchawki bardzo przybliżają źródła dźwięku do słuchacza (przeciwieństwem są np. wyższe Sennheisery).

Mówiąc o przestrzeni w GRADO SR125 jak byś zdefiniował rozstawienie muzyków "wokół głowy" (pomniejszając akpekt oddalenia od słuchacza) - skoro stwierdzasz separację dzwięków to jak określisz kierunki z których dobiegają i rozstawienie przestrzenne tych dzwięków?

Jak pod tym względem wygląda porówanie z Logitechami

>Duza jest wogole roznica miedzy headboxem a wyjsciem sluchawkowym audigy?

Sam mam Audigy i często lubie z niej korzystać ze względu na przyjemną barwę dzwięku i niezłą wydajność prądową (normalne słuchawki dynamiczne swobodnie napędza bez dodatkowego ampa)

Dodanie wzm.słuchawkowego pokroju TPA6120 (np Holdegron) polepsza nieco stereofonię i zmniejsza ilość basu kosztem jego szybkości. Tak czy inaczej wole słuchać GRADO SR225 bez head-ampa ale takie Sennheisery HD590 to raczej z head-ampem

Ciezko mi odpowiedziec na to pytanie. Dzwiek jest standardowo bardziej w srodku glowy, sporadycznie zdazaja sie momenty ze jestem w stanie stwierdzic gradacje planow a jeszcze rzadziej kierunek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.