Skocz do zawartości
IGNORED

Recepta na sąsiada.

Adam

Rekomendowane odpowiedzi

Dodo, mógłbyś może porównać wytłumienie korkiem a wytłumienie przy pomocy wełny mineralnej. Nigdzie nie mogę znaleźć materiałów na ten temat. Może ktoś z kolegów z forum może podzielić się swoimi "patentami". Żeby było cicho i tanio ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/373-recepta-na-s%C4%85siada/#findComment-2561

Ludzie pomocy !!! to okrzyk bezradności. mieszkam w blokach wybudowanych w latach 60-tych, są tu bardzo cienkie stropy. Muzyka jest dla mnie, jak tlen, niestety nie da się jej słuchać gdy na góże gra telewizor lub przesuwa sie krzesła. Bracia muzyko-sprzętomani co robić, wysiedlić się nie da, bo i jak, myślałem o obniżeniu sufitu, ale jakiego skutecznie tłumiącego materiału użyć {steropian? płyta gipsowa? może jakaś specjalna mata? Błagam pomóżcie!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/373-recepta-na-s%C4%85siada/

Zobacz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/373-recepta-na-s%C4%85siada/#findComment-2545

Dzięki za radę.Zastanawia mnie tylko czy te 15-20 dB pokrywa całe pasmo. Sądzę, że nie, podobno najtrudniej jestz niskimi częstotliwościami najskuteczniejszy jak piszą w hi-fi pl jest beton. Jakie masz dodo doświadczenia z korkiem i styropianem, czy sam je zakładałeś?

https://www.audiostereo.pl/topic/373-recepta-na-s%C4%85siada/#findComment-2558
  • 34 lat później...

Ja sasiadowi wykrecalem korki, czasami wkrecalem je rano (nie za bardzo kapowal), pewngo razu zapukal do mnie i pytal czy to nie ja wzielem jego bezpieczniki ja mu na to Panie !! Panu tez wykrecaja??? S...syny!!

Po miesiacu uspokoil sie...

Gość Jazz MD

(Konto usunięte)

Na moim pietrze sa jeszcze 3 mieszkania. We wszystkich mieszkaja samotne kobiety w wieku 26-31 lat, charakteryzujace sie wzrostem 172-176cm i lubiace milo spedzic czas. Ja je po prostu zapraszam do siebie.

Adam -> Korek to rzeczywiście dobry pomysł. Powinien dobrze tłumić , a i prawdziwego tlenu Ci nie zabraknie. Jest specjalny klej do korka, ale wymierz sobie wszystko dobrze. Zresztą pierwsza warstwa może być najtańsza, brudna i z przeceny:-) Na to walnąć coś ładnego, naturalnego, może nawet z jakimś kolorkiem. Jest tego w opór.

do Vinyl_pl

Wykręcanie bezpieczników to totalna chamówa. Ja ostatnio przez parę minut (zdarzyło się że wskazówki zegara na parę minut przekroczyły 22.00) słuchałem Iron Maiden. Wzmacniacz (Creek 4330) był na godzinie 11.30. I po chwili zgasło światło w całym mieszkaniu. Wiedziałem, że to sprawka sąsiada. Myślałem, że go zabiję. Zatem staraj się tego nie robić, Szanowny Vinylu, gdyż uważam że są lepsze, bardziej dzentelmeńskie rozwiązania, na przykła prośba o przyciszenie sprzętu. To wystarczy. Pozdrawiam.

Przypomina mi sie historia mojego kolegi, ktory gral na perkusji w bloku z wielkiej plyty ... Z tego powodu ze laczenia tych plyt odbywaja sie przez spawanie zbrojenia, ktore w nich jest i same plyty sa naprawde rewelacyjne w przenoszeniu drgan - gral caly blok :(

W takim bloku tzn pomieszczeniu trzeba by chyba poprostu na okolo scian postawic nowa warstwe z bloczkow betonu-komorkowego tzw "suporka" np 12. Albo jesli jest to pomieszczenie frontowe mozna ocieplic go wewnatrz welna mineralna i na to plyta GK - bedzie na bank ciszej i cieplej - jesli nie jest ocieplony z zewnatrz.

Sufit mozna podwieszany zrobic i tez cos tam sie bawic

Ale ogolnie to nie zazdroszcze ludziom mieszkajacym w czyms takim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.