Skocz do zawartości
IGNORED

Pełnia życia

chris77

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu zastanawiam się co to znaczy żyć pełnią życia, tzn brać z niego co najlepsze tak aby będąc starcem powiedzieć sobie że moje życie było udane, spełnione. Dlatego pytam co to znaczy żyć pełnią życia, co powinienem zrealizować, co robić żeby poczuć się że naprawdę żyję i jestem spełnionym człowiekiem?

https://www.audiostereo.pl/topic/37333-pe%C5%82nia-%C5%BCycia/

Pocieszę Cię, ja też przy jednej kobiecie czułem, że żyję. Rzecz w tym, że trzeba zrozumieć swoje błędy wyciągnąć wnioski, przeprosić i...

być człowiekiem, bez względu na okoliczności.

Rolandsinger>

Dla mnie spełnienie i szczęście to kobieta, przynajmniej tak mi się wydaje. Dotychczas myślałem że miłość kobiety to spełnienie i szczęście. Jednak czytając wasze przemyślenia a także patrząc na dotychczasowe moje życie zaczynam dochodzić do innych wniosków i hierarchia moich wartości się zmienia. Dlatego chciałem się dowiedzieć co wam daje szczęście i zadowolenie i utwierdza was w przekonaniu że żyjecie pełnią życia i nie żałujecie każdego przeżytego dnia

...majac 17lat myslalem o tym ze majac 35 bedzie po i spelni sie wszystko..., majac 35 mysle zeby dotrwac do 70!...

"co robić żeby poczuć się że naprawdę żyję i jestem spełnionym człowiekiem?"

...musisz miec rodzine, przynajmniej dwoch przyjaciol i jak najwiecej dzieci... :-))

Pełnia Życia?

To proste. Żyj tak, aby Ci co są z Tobą byli szczęśliwi. Nie możesz Żyć pełniej.

Wystarczy tylko To. Ważne, żebyś w Tych chwilach też był szczęśliwy.

To naprawdę proste, ale, jak to mówią, diabeł tkwi w szczegółach.

Tym jesteś bardziej spełniony, im więcej dajesz innym.

A można dawać jak się coś ma.

A co można mieć w tym świecie, poza dobrami materialnymi?

Ducha?

Tak.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.