Skocz do zawartości
IGNORED

która plazma 42'

matt.3

Rekomendowane odpowiedzi

Odpowiedz nasuwa sie sama Panasonic Pv700. W cenie do 5000zł nie znajdziesz nic lepszego. Ta plazma nie ma sobie rownych :) nawet drozsze sprzety wypadaja nie najlepiej w porownaniu do niej. Lepszy jest tylko pionner ale to juz wydatek rzedu prawie 10 tys. zł ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu konkretna oferta;)

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

wedlug mne do tej kwoty to nie ma lepszej plazmy niz pv700. Aha nie sugeruj sie tym co pisza na polskiej stronie panasonica.Bo sa tam bledne dane(np. brak roznic do do matrycy w modelach pv7, pv70, pv700). Najlepiej sprawdz je na panasonic.cz lub panasonic.de . No i nowe panele w panasonicu naprawde ciezke sa do zajechania(ciezko uzyskac duszki, jesli w ogole sie da;) ). Nowe panele Pioneera maja lepszy obraz, ale tak jak mowilem to juz jest kwota wieksza o 3 tys. wzywz. Pozdrawiam!

Od 7 generacji Pioneer zabezpieczył już swoje ekrany przed wypalaniem więc temat odszedł do lamusa :-)) No fakt jeżeli ma to być do tej kwoty jaką podałeś to faktycznie PV 700 jest dobrym wyborem, lecz warto zobaczyć jeszcze Hitachi P42A01 lub P42T01.

matt.3, 3 Lis 2007, 11:11

>dziękuje, za odpowiedzi. W poniedziałek wybiore sie do MM to obejze juz te konkretne modele. Jak

>dokonam zakupu napewno sie pochwale;)

matt tylko niech Ci nie zapuszczą obrazu z media mox bo to troche będzie zakłamanie.. ,poproś o przełączenie na różne żródła tv dvd tel sat i wtedy sobie porównaj. Daj znać co nabędziesz. Pozdrawiam.

Namówiłem sąsiada na Panasonica PV70p. W jego pokoju gościnnym prezentuje się doskonale na odnawianej komodzie. Obraz z 3,5 metra z cyfry przez Euro i DVD component bardzo dobry. Kompa jeszcze przez PC nie podłączałem, HDMI podobnie. Polecam ten telewizor.

Jacekwacek, 3 Lis 2007, 22:56

>Namówiłem sąsiada na Panasonica PV70p. W jego pokoju gościnnym prezentuje się doskonale na

>odnawianej komodzie. Obraz z 3,5 metra z cyfry przez Euro i DVD component bardzo dobry. Kompa

>jeszcze przez PC nie podłączałem, HDMI podobnie. Polecam ten telewizor.

No jak jest zadowolony to super - a ja polecam 8 generację telewizorów Pioneer KURO :-)

ale to juz sa inne pieniadze;) do 5000 zł. Najlepszy wybor to Panasonic pv700p, do kwoty 10000zł to Pionner ;)

Panas to na pewno dobry wybor jednak zobacz tez koniecznie Samsunga PS-42C91H lub Q91H, dla mnie oprocz jakosci obraqzu zawarzyl tez wyglad, Panas z serii 70 wg mnie jest brzydszy i gorzej wykonany, ta klapka pod ekranem jest obrzydliwa i w dodatku kryja sie pod nia tandetne przyciski jakosci wczesnych lat 90-tych. Samsung ma obudowe na wysoki polysk "fortepianowa" i nie kazdemu musi sie podobac, dla mnie rewelacja i te niebieskie podswietlenie bardzo dobrze sie prezentuje, kazdy ma swoj gust ale za nim sie zdecydujesz postaw dwa modele kolo siebie, Panas niczym sie nie wyroznial jesli chodzi o jakosc obrazu, to tez rzecz gustu wiec ostatecznie po dlugich poszukiwaniach i przegladania testow i opini wybralem Samsunga (3349zł) pozdrawiam

A co powiecie o plazmie LG 42PT81, bo jednak zwraca uwage. Bylem nawet obejrzec ta nowosc. I co zwrocilo moja uwage szczegolnie bardzo naturalne kolory jakby kontrast miala 100 000:1 a nie 15 000:1. Kolejnym atutem jak dla mnie a stala w przyciemnionym miejscu byla czern i tu niespodzianka naprawde niezla jakosc czerni, dobrze to wygladalo. Jezeli chodzi o jakies efekty, smuzenia itp to nie dostrzeglem tego wiadomo 100hz robi swoje! To jezeli chodzi o doznania optyczne, a jezeli chodzi o te cale bajerki jakie ma to kazdy wie co daje dysk twardy 80, ale co bylo jak dla mnie kolejnym plusem to wbudowany port USB ale jego juz mi nie pozwolili potestowac:)

Poczatkowo chcialem kupic sobie LG-ka ale naczytalem sie wiele opini i testow na temat sprzetu i juz nie bylem tak do konca przekonany. W sklepie tez niczym sie nie wyroznial. Tym bardziej jakos nie przekonuje mnie nawet ten wbudowany twardy dysk. Jak to mowia jak cos jest do wszystkiego tz ze jest do niczego. Lepiej kupic chyba pozadna plazme i nagrywarke oddzielnie. LG ponoc skladane sa w Polsce...?

No juz widac ze kolega musi Volkswagenem jezdzic hehe! Ale nie wiem w czym on jest tak do wszystkiego to tylko wbudowane elementy takie gratisowe! A jezeli chodzi o wyroznianie to wlasnie ja nie widzialem wielkiej a nawet zadnej roaznicy pomiedzy konkurentami, a cena naprawde jest korzystna.

Jacekwacek, 3 Lis 2007, 22:56

>Namówiłem sąsiada na Panasonica PV70p. W jego pokoju gościnnym prezentuje się doskonale na

>odnawianej komodzie. Obraz z 3,5 metra z cyfry przez Euro i DVD component bardzo dobry. Kompa

>jeszcze przez PC nie podłączałem, HDMI podobnie. Polecam ten telewizor.

No jak jest zadowolony to super - a ja polecam 8 generację telewizorów Pioneer KURO :-)

Szczerze mówiąc mam Panasa ale model Py z full HD , obraz z 'N' w technologii FullHD na Diskoverry HD naprawdze zwala z nóg zwłaszcza reklamy ale sam kabel HDMIHDMI 1,5 metra kosztował mnie 3 setki

więc może ma to znaczenie , plazma jak na mój pokój troszkę mała / 42'' / obraz z laptopa po przez D-Sub czysty , nie ma powodu do narzekań - DVD mam podpięte na EURO bo Component idzie do projektora a wyjścia HDMI nie mam - tylko nie wiem czy w tak ubogim repertuarze jaki jest dostępny w FullHD warto dopłacać 25% ceny więcej za tą przyjemność jaką jest 1080i

tak to wygląda

Ukryta Zawartość

troszę małe ale zdjęcie z 7 metrów - ekran za to wynagradza wielkość obrazu

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.