Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Skynyrd

Tak na stare lata przyglądam się tej polityce i mam wrażenie że RAZ, wcześniej, nieświadomość zabijała tą wiadomość.

I okazuje się że tyle ciekawych rzeczy przemknęło w czasie mojego życia, ale strata :)

Przynajmniej żyję bez obciążenia i brzemienia (w kontekście własnego życia) ciągłych zmian politycznych w naszym pięknym kraju.

Wladz

Zapomniałem odpisać :)

Takiego cyrku to nie tylko kraj, ale i świat nie widział.

Może z tego właśnie tytułu zbrakło na uroczystościach pogrzebowych tych co się zapowiadali.

Wybawieniem w spełnieniu decyzji był dla nich gorejący wulkan.

Ale co by nie pisać i mówić, na Krakowskim Przedmieściu był Pomykalski ze swoją tubą wyborczą, prezentowaną nie tak dawno w TV.

Przecież to wszystko jest obliczone na przyszły spektakl wyborczy.

Żeby im smród nogi powykręcał, a wilkowi wypadły oczy.

pulchne buźki

wiecznie żywe

zawsze POprawne

pop kultura polityczna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

więcej sadła popu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wladz, 29 Kwi 2010, 14:19

>stary bej dokładnie....mam jeszcze nadzieję że przynajmniej przez godzinę po katastrofie nie

>planowali taktyki wyborczej

Na razie z tamtej strony milczenie, za to Gazeta Wyborcza, ustami swoimi i profesorów politologów, autorytetów moralnych itd. nie ustaje w napierdalaniu, co to będzie jak przerwą milczenie ("Co to będzie, co to będzie, jak się Bronek jaj pozbędzie").

oskalpowany

dla ciebie gazeta winna i niech tak zostanie...tak samo jak pospieszony możesz gadać cokolwiek

chłopaki w realu poza lekarzem ktoś normalny z wami rozmawia?

...do goloneczki proponujemy uprzejmu państwu piwo Tusk.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Zaczyna się przywłaszczanie państwa.

Ipn, a teraz rada.

...Dni Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji wydają się być policzone. Już wkrótce Sejm, Senat i marszałek Bronisław Komorowski (pełniący obowiązki prezydenta) mogą odrzucić sprawozdanie z jej działalności - pisze portal Wirtualne Media...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7828711,Ostatnie_dni_KRRiT___Platforma_nie_chce_przyjac_jej.html

Gość

(Konto usunięte)

Marszałek Sejmu podpisując nowelę ustawy o IPN wykonał polecenie swojej partii - PO - uważa Ryszard Terlecki z PiS. Poseł już zapowiedział, że PiS zaskarży nowelę do Trybunału Konstytucyjnego. Z kolei prezydencki minister Andrzej Duda powiedział, że decyzję Bronisława Komorowskiego o podpisaniu nowelizacji ustawy o IPN oceni społeczeństwo.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7828370,PiS_ws__IPN__polityczne_zamowienie_PO_zostalo_wykonane.html

Gość

(Konto usunięte)

Marszałek Sejmu podpisując nowelę ustawy o IPN wykonał polecenie swojej partii - PO - uważa Ryszard Terlecki z PiS. Poseł już zapowiedział, że PiS zaskarży nowelę do Trybunału Konstytucyjnego. Z kolei prezydencki minister Andrzej Duda powiedział, że decyzję Bronisława Komorowskiego o podpisaniu nowelizacji ustawy o IPN oceni społeczeństwo.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7828370,PiS_ws__IPN__polityczne_zamowienie_PO_zostalo_wykonane.html

Gość

(Konto usunięte)

Laptop Aleksandra Szczygły - jak powiedział w Kontrwywiadzie RMF FM Witold Waszczykowski, powinien być w jego warszawskim mieszkaniu na Ursynowie. Ale zniknął. Pojawiły się doniesienia, że mieszkanie zostało przeszukane przez funkcjonariuszy ABW. Agencja jednak zaprzecza i podkreśla, że laptopa Aleksandra Szczygły nie ma...

...Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego w komunikacie przesłanym reporterowi RMF FM Mariuszowi Piekarskiemu zastrzega, że jedynie zabezpieczała próbki DNA od rodzin ofiar. W tym celu w dzień po katastrofie funkcjonariusze pojawili się w domu siostry ministra Szczygły koło Olsztyna. Pojawia się jednak pytanie: po co, skoro - jak podano w komunikacie - próbki DNA pobrano od bliskich Aleksandra Szczygły przed wylotem do Moskwy w warszawskim hotelu...

http://fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/abw-nie-mamy-laptopa-aleksandra-szczygly,1471509

Z blogu kataryny:

sobota, 24 kwietnia 2010

Oświadczenie ABW i nowe wątpliwości

ABW opublikowała na swojej stronie oświadczenie (...) Nie wiem, może ja jestem przewrażliwiona, ale po tym oświadczeniu mam jeszcze więcej pytań. I dopiero teraz nabieram pewności, że coś tu strasznie śmierdzi.

(Oswiadczenie AWB)

(...)

Nic mi się tu nie zgadza. Przede wszystkim nie zgadzają się daty. Według Rzepy, której wersję potwierdził asystent Komorowskiego, ABW weszła do hotelowych pokoi posłów już 3 godziny po katastrofie, czyli 10 kwietnia. Tymczasem z oświadczenia ABW wynika, że zarządzenie na mocy której miała to robić nosi datę dzień późniejszą, same zaś czynności zostały wykonane w dniach 11-13 kwietnia, czyli według ABW rozpoczęły się dzień po tym jak ABW weszła do poselskich pokoi. I polegały na pobraniu próbek od krewnych ofiar, czyli raczej nie z pustych pomieszczeń, bo ten fragment oświadczenia brzmiałby inaczej.

Czy tylko ja mam wrażenie, że mowa o dwóch różnych rodzajach wizyt? Najpierw, wkrótce po katastrofie, ABW weszła do pokoi hotelowych posłów, rzekomo po ich rzeczy osobiste potrzebne do identyfikacji, a potem, następnego dnia, zaczęła się kontaktować z krewnymi 91 ofiar, żeby od nich pobrać próbki. Problem w tym, że jeśli faktycznie była w pokojach posłów 10 kwietnia, zarządzenie na mocy której miała pobierać próbki DNA zostało podpisane dopiero dzień później. Po co więc naprawdę odwiedziła poselskie pokoje? Czy prawo w ogóle zezwala aby służby specjalne przeszukiwały pokoje chronionych immunitetem parlamentarzystów bez żadnego nakazu? Coś tu śmierdzi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

miętki wąsik

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.