Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś ,w niedalekiej przeszłości ktoś nakręcił intrygujący film.

Ludziska przerażone byli,ale ,że to fantazja pisarza dała gotowy scenariusz nikomu do głowy by nie przyszło,że gdzieś w Europie znajdzie się kraj gotowy z tych filmowych wzorców skorzystać.

Oczywiście nie dosłownie ,ale..............

Warto ruszyć "dupska" i przypomnieć ten film, a wielce ON daje do myślenia.............

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

to ten film w którym kiedy wbrew szałowi profesjonalnych skonsorcjowanych mediów

ludzie zagłosowali przeciw ulizanym bilboardowym gogusiom

i potem zostali okrzyknięci pobieraczami pieniędzy, za wyznawanie przeciwnych poglądów niż merdialne?

to ten film gdzie lekarze głodują po niedawnej 30% obniżce (sorry podwyżce) a nauczyciele na czele apolitycznego związku ZNP protestują przeciw polityzacji szkoły a wysuwają rządania "AKLA w każdej, każdej szkole!"

(AKLA- apolityczny klub europejskich antypolityków)

taaa jakbym gdzieś to widział :-/

ale gdzie ci do aktywisty jaro.. 1:z minutami, aby jak najwcześnie zacząć nowy dzień pryszczatego dziecka

wpisem w "polityka" :-)

wszystkiego najlepszego, pryszczaci.. syńczyzno LOL, ojczyzna czeka

wasza (jar1, wlad, vlad, Frank) wydajna praca na forum zadziwia mnie - jesteście nowym pokoleniem stachanowców

a co to jest? każdy to wie, oprócz tych co w szkółce przysypiali i rzucali k...urwami

Dostojewski

Gombrowicz

Mickiewicz

etc.......

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Horst, ja tam uważam, ze jestem za mało wyluzowany, chociaż niektorzy twierdzą - ze za bardzo :)

W kazdym razie jak tak dalej pójdzie to ksiażkę o wyluzowywaniu się napiszę.

Ciekawy temat i bardzo potrzebny w dzisiejszych spiętych czasach(to tak ogólnie Horst - nie odnośnie braci

Kaczyńskich, PiS-u, czy tego malego niebieskiego zboczka) ;)

Pozdrawiam

są pisarze którzy tracą na wpisaniu na listę lektur, stają się upupieni, sprowadzeni do pryszczatego zbanalizowania

a twoje heil wygląda bardziej realnie- jesteś stachanowskim radosnym kłamczuszkiem

bo:

nikt nie pali książek, nie zakazuje- w szkole jak nauczyciel lubi- może nawet brać dzieła zebrane Heideggera

oraz Srtre'a i deSad, może to nakazać uczniom i zamieścić w programie

propozycje zostały złożone do Giertycha, i są propozycjami- do konsultacji i możliwych zmian

ale komuszki nienawidzą takiego słowa jak propozycja, w ogóle go nie znają i kojarzy im się z czymś tak strasznym jak palenie książek

kłamczuszku

Horst, jak myślisz...czy moja ksiażka ma szansę uzyskać aprobate ministra Romana ?

Roman wyglada mi na mola ksiażkowego i bibliofila, więc na dobrej literaturze powinien sie chyba poznać ?:)

Pozdrawiam

lancaster, 1 Cze 2007, 08:39

>Kaczyńskich, PiS-u, czy tego malego niebieskiego zboczka) ;)

ja tam lubiłem wszystkie tubisie bezpłciowo

a to że niepokoiły one redaktorka wprost- jego sprawa

rzecznik mówiła że nic tam nie ma takiego, i że są wg. niej nieszkodliwe

a to że popełniła zbrodnię i dała do zaopiniowania psychologom

taa komuszki nienawidzą opiniowania, ma być tak jak pieje najsztub czy inny zabawny wieczny pampers

może sugerujesz się np. stanem angielskiego netu:

w google Tinky Winky gay- i jest duużo zagranicznych stonowanych wypowiedzi, nie o polsce bynajmniej i nie o oszołomstwie

ale wpisz Tubisie homo- to masz pełno wpisów polskich tylko różowych oszołomów- sfiksowali na punkcie pedalstwa maskotki, tak to oszołomom bywa

lancaster, 1 Cze 2007, 08:44

>Horst, jak myślisz...czy moja ksiażka ma szansę uzyskać aprobate ministra Romana ?

>Roman wyglada mi na mola ksiażkowego i bibliofila, więc na dobrej literaturze powinien sie chyba

>poznać ?:)

>

>Pozdrawiam

tylko że to nie były propozycje Romana a polonistów

zresztą- najlepszy nauczyciel jakiego miałem to pani od polskiego z LO, nie przerabialiśmy młodego wertera, gombra, ani witkiewicza czy dostojewskiego (choć czytali niektórzy, nie zakazywano)

i przez to nie dowiedziałem się, że ci pisarze to wyznacznik wolności i poziomu intelektualnego, szkoda

nie lan, lepiej nie pisz książek- zmiast tego się wyluzuj, oby nie za bardzo

ancaster, 1 Cze 2007, 08:44

>Horst, jak myślisz...czy moja ksiażka ma szansę uzyskać aprobate ministra Romana ?

>Roman wyglada mi na mola ksiażkowego i bibliofila, więc na dobrej literaturze powinien sie chyba

>poznać ?:)

Roman skończył historię i prawo, miał też wysokiej klasy kształcenie prywatne

ale ty lan pewnie skończyłeś 3 fakultety i miałeś korepetytorów z eton

to lepiej wiesz jak jest..

Horst

1 Cze 2007, 08:54

"Roman skończył historię i prawo, miał też wysokiej klasy kształcenie prywatne (...)"

i wszytko to jak psu w dupę, byle wicepremierem i ministrem od szkół został... a z takim wykształceniem mógł na ten przykład w kosmos polecieć... i nie wrócić. i wszystkim by wyszło na dobre. ;-)

x.

Frank, 1 Cze 2007, 08:34

>Dostojewski

>Gombrowicz

>Mickiewicz

>etc.......

Taaa, Mickiewicz... a najgorsze że wycinają tego ETC!

Frank, gdzie byłeś jak edukacyjna michnikowszczyzna wyrzucała ze szkół noblistę SIENKIEWICZA?

Wklejałeś też zdjęcia z "Fahrenheita 451"?

Nie wklejałeś?

Gazetka Wyborcza nia zapłakała nad wycinanym Sienkiewiczem, to i ty nie zakwiliłeś?

A może Wyborcza kazała się cieszyć, bo to przecież taki drugorzędny pisarz, grafoman (w końcu noblista), więc się cieszyłeś?

A jak smutni panowie parę dni temu wyprowadzali pod ręce Davida Irvinga z terenu Targów Książki też protestowałeś?

Czy akurat w tym przypadku stos i miotacz płomieni jest SŁUSZNY?

Co? Franku-Kali?

no własnie franuś, a czemu nie protestujesz przeciw takim zwykłym popmedialnym kłamstwom

w końcu bliższa ciału koszula

jak sugeruje się że nauczyciele nie mogą uczyć tej literatury

jak mówi się że to lista giertycha, ostateczna, zatwierdzona

to są zwykłe kłamstwa- pedagogika tego nie lubi

łyba była bardziej entelektualna?

a może ten makijaż, czy kluby euroentuzjastyczne i festiwale piosenki europejskiej

(lubisz la la la la lanie festiwale :-)

w każdej szkole, apolityczne

te frekwencje i poziom nauczania spadające na zbitą (niestety nie romana) mordę

te kubły na łbie

te płatne studia (płacę to wymagam zaliczenia/ uczymy wszystko co się rusza)

a może senyszyn byłaby lepsza?

co do imidżu romana..

myślę że gdyby tak z nim rozmawiano w mediach

jak np. tomasz lisek czy pampers wiecznie żywy najsztub

z wielkim szacunkiem przyjmujący urbana, huberta autora pięęęęknych Wiąch

gdyby go tak nagłaśniano z szacuneczkiem jak tego cooolturalnego Niesiołowskiego 20x dziennie

może lan wtedy byś był bardziej przekonany- bo tak mają ci okrakiem bezstronni

Frank, 1 Cze 2007, 09:34

>Horst & Dudivan

>Warto niekiedy sięgnąć po literaturę,niż marnować czas w necie.

>Mniej głupot byście wypisywali.

zawsze schodzisz na takie tony jak argumentów brakuje- kto was tak dla niepoznaki nazwał wykształciuchami :)

Horst, a czy ja mówie, ze ktoś był lepszy do tej pory od Romana ?

Polityk, który nie wyróżnia sie na tle tego co było in minus to i tak sporo w tym kraju, więc spoko.

Ale chwalić sie absolutnie nie ma czym.

Ot kolejny "synek tatusia" - taka ludowa tradycja :)

Do poziomu w którym politycy zarządzaja np. w ten sposób, ze sytuacja kraju realnie sie poprawia to jeszcze daleeeeeko.

PiS to pierwsza ekipa przy której sytuacja kraju realnie sie nie pogarsza.

I na tej zasadzie Roman jest niezły.

Wcześniej byly rządy złodziei i aparatczyków - zadna konkurencja przyznasz ?

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.