Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

wladz, 21 Wrz 2009, 16:02

>w twoich wpisach cały czas przewija się zwątpienie w uczciwość....

słuchaj, nie wiesz przypadkiem czy to weszło ostatecznie?

"Obowiązkowe jawne oświadczenia majątkowe już nie tylko dla ministrów i parlamentarzystów, ale także członków gabinetów politycznych, kierownictwa CBA, prokuratorów czy policjantów. DZIENNIK dotarł do założeń nowej rządowej ustawy antykorupcyjnej, która po wakacjach ma trafić do Sejmu."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

corny weszła nie weszła jakie to ma dla mnie znaczenie....mnie interesuje polityka a nie polityczni cwaniacy i ich zarobki....

dla przypomnienia rozmawiamy o miejscu prokuratora w państwie.Dla Ciebie jego zależność od partii politycznej jest lepszym rozwiązaniem od niezależnego.

wladz,

Mnie też nie interesują polityczni cwaniacy i ich zarobki - coś już uzgodniliśmy

Dla mnie kontrola społeczeństwa nad prokuratorami poprzez polityków jest lepsza od braku kontroli

(choć wolałbym jakiś model bez udziału polityków)

no dobrze dudek - nie macie gdzie zdobyc wiedzy.Jest tzw rzetelnosci uczciwość zawodowa kiedy to prokurator prowadzi sprawe zupełnie tak jakby nie był w zadnej partii.Nie ma to nic wspolnego z majatkiem.A majatek nalezy sprawdzic zeby cwaniaczki chcacy jednak dorobic wiedzieli ze sie da -ale nie bedzie prosto.

"Dla mnie kontrola społeczeństwa nad prokuratorami poprzez polityków jest lepsza od braku kontroli

>(choć wolałbym jakiś model bez udziału polityków)"

a czym jest zawetowana ustawa jak nie próbą rozdzielenia polityków od prokuratory.....przeczytaj jeszcze raz wklejony wcześniej tekst

dobra, przypomnę

ustawa formalnie oddziela prokuraturę od polityki, a praktycznie pozostawia uzależnienie finansowe

jednocześnie żadne ciało odpowiedzialne przed społeczeństwem nie ma formalnie wpływu na to co dzieje się w samej prokuraturze

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.