Skocz do zawartości
IGNORED

klopoty z tunerem Yamaha 730

ceivis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Od pewnego czasu moim amplitunerze Yamaha 730 jesli slucham radia to podczas muzyki slysze jakby "chrypienie" , niedostrojenie lub cos w tym rodzaju, natomiast jesli jest glos lektora to jest wszystko w porzadku. Jesli gra CD ,DVD lub radio z Cyfry+ przez wejscie O-TV CBL to jest O.K. , czyli chyba cos z tunerem nie tak.Prosze o pomoc .Pozdrawiam ceivis

https://www.audiostereo.pl/topic/3768-klopoty-z-tunerem-yamaha-730/

Sprawdź najpierw dokładnie antenę. Spróbuj ponownie dostroić, czasami pomaga. Zanim pójdziesz do serwisu pożycz od kogoś i spróbuj u siebie podłączyć jakiś inny amplituner, może coś z falami u Ciebie nie tak, czasami coś wybudują np. nadajnik komórkowy i się pieprzy wszystko.

ja mam ten model juz prawie od roku (kupiony połowa grudnia zeszłego roku) i zero problemów, chodzi jak złoto (odpukać w niemalowane drewno). a każdy sprzęt wyprodukowany w masowej produkcji, mogą się zdarzyć jednostki awaryjne.

Moja yamaha ma ponad 1,5 roku i problem teraz sie zaczal . Moze ktos ma schemat (pytalem w serwisie Sony ,Technics,i Panasonic bo tylko takie sa u mnie - powiedzieli ze bez schematu nie podejmuja sie roboty)

ceivis

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.