Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego- może w końcu sie wyjaśni!!!

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli ekran nie wpływa ujemnie na średnicę to może połączony tak jak zalecają elektrycy :)

Nie na każdych klockach to słychać ale zdarza się.

Zawsze warto sprawdzić czy łączyć ekran czy zostawić go dla "ozdoby".

Pisali też o tym inni użytkownicy forum bawiący się w robienie sieciówek z kabli ekranowanych Lapp.

depawelo- kolego po prostu dał do zrozumienia że są dobre wzmacniacze i sa złe wzmacniacze, a ty oczywiście swoje. Jesli tłumaczy ktos kto sie zna i podpiera to wiedza elektroniczna to chylmy czoła...............

Niby utarla sie opinia że w audio to każdy idiota słyszy lepiej od oscyloskopu, ale sa granice.

Zydelek, 17 Lis 2007, 10:50

>Parę razy zadawałem to pytanie czyli czy jest to zamierzone podłączanie. Niestety żaden producent

>nie umiał mi tego wyjaśnić.

A do firmy NEEL dzwoniłeś? Chyba nie, bo wiem, że oni nie boją się gadać z klientami a ich kable też mają "prund nie w tej dziurce."

Zadzwoń proszę do nich i potem skrobnij tu nam co Ci odpowiedzieli.

Jak już podpinasz ekran to TYLKO z jednej strony bo inaczej będzie "tylko" uziemieniem ;-).

---

Tak przeanalizowałem ten wątek i tak myślę: bo jeżeli mam zamienione w gniazdku zero i fazę, to czy grzejąc kotleta w mikrofalówce nie zamienia się on w kondensator ? I nie kopnie mnie później ?

A tak całkiem serio. To jeżeli już to wpływa w jakiś sposób na dzwięk (a raczej niby jak, skoro za trafem jest mostek i kondensatory wygładzające(a dokładniej układ zasilacza, uśredniający prąd i napięcie), to czy nie będzie przypadkiem na zmiany tego dźwięku wpływała zamiana kabli od CD / Decka itp? I jak na to inne urządzenia ? Telewizor ? Magnetowid ? DVD ? będą gorzej wyświetlały obraz ? A oscyloskop ? wprowadzi błędy do pomiarów ?

Czy monitor wpięty odwrotnie niż komputer nie będzie zniekształcał obrazu pracując w ''przeciwfazie"?

Ciekawe czy zarówka nie zaświeci jaśniej jak się ją wepnie odwrotnie ;> a może właśnie ten internet tak wolno chodzi bo tepsa ma zamienione N z P przy switch'ach ? I internet jest taki zniekształcony...?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.