Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor Tuner SAT i PC

BartBE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Do projektora z wejściem HDMI chciałbym podłączyć Suprą 12m (mniej się nie da) komputer PC ( z DVI) i Tuner SAT ( HDMI ). Tunera SAT jeszcze nie mam ( w dość bliskiej perspektywie ). Komputer i projektor już jest.

Problem polega na tym, że projektor ( Mitsubishi HD1000U) ma wejście HDMI i Tuner SAT (prawdopodobnie Fergusson 8900HD) ma HDMI a komputer ma rzecz jasna DVI ( ATI 2600PRO).

Zastanawiam się jaki kabel SUPRY kupić... Czy kupić zatem kabel DVI=>HDMI i połączyć "na teraz" komputer z projektorem a później dołączyć tylko przejściówkę DVI=>HDMI i od Tunera SAT dalej pociągnąć to do projektora? Czy może od razu kupić kabel HDMI-HDMI z przejściówką? (w zasadzie wychodzi prawie na jedno ;)

Dwóch różnych kabli 12m ( DVI-HDMI i HDMI-HDMI) rzecz jasna nie kupię…

Kable:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kable i Przejściówka (na dole strony):

Ukryta Zawartość

Mój amplituner ( Denon AVR-2106 ) nie ma niestety HDMI i w najbliższym czasie nie mam zamiaru go zmieniać.

Zastanawiam się czy taka przejściówka pozwoli mi, na takiej długości kabla przesłać sygnał 720p ( 1080i ani tym bardziej 1080p mnie nie interesuje )

SUPRA sprzedaje przejściówki ale nie zaleca do nich kabli dłuższych niż 8m.

To teoria…

Czy ktoś od strony praktycznej miał możliwość przetestowania tak długiego kabla z przejściówką do przesyłu sygnału 720p?

Pozdrawiam

Bart

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/37869-projektor-tuner-sat-i-pc/

Dziekuję za odpowiedź...

Ja się nie obawiam długości kabla bo jego poprawne działanie jest już sprawdzone przez innych ( dość uważnie wczytuję sie w to forum ;) ) Mam jedynie wątpliwości czy tak długi kabel z podłączoną przejściówka DVI=>HDMI nadal będzie sprawnie przesyłać sygnał 720p.

Supra ma takie przejściówki ale nie zalecają ich do kabli powyżej 8m.

A zatem pytanie nadal pozostaje otwarte dla tych, którzy przetestowali już w praktyce taką długość kabla z przejściówką ( niekoniecznie oczywiście Supry)

Kolego napisałem ci że mam projektor mitsubishi może nie uscisliłem że jest w nim tylko wejscie dvi i korzystam z właśnie takiej przejsciówki i działa ok połaczona z playerkiem hd dvd

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.