Skocz do zawartości
IGNORED

rozmieszczenie tylnich głośników

minimal

Rekomendowane odpowiedzi

Z moich odczuc wynika ze najlepiej umiescic tylne efektowe nie wiecej niz metr za sluchaczem i szeroko rozstawic na wysokosci 2 metry. Gdy usiadziesz na srodku pokoju np. i dasz kolumny w rogach z tylu, kat padania dzwieku do Twoich uszu jest juz na tyle nieodpowiedni ze surroundy na tej samej glosnosci slychac o wiele slabiej. Tak jak mowilem jest dla mnie przynajmniej najbardziej odczuwalna przestrzen (na wzor kina). Teraz zmienilem pomieszczenie kolumny mam prawie przy uszach (2 metry) i lekko za soba (okolo 0,8m) - ale to juz nie jest to samo co poprzednio. Musialem je podglosnic.

pozdr. dla grupy

Witam !

Mam podobny problem który wiąże się jednocześnie z doborem długością kabli a to z odpowiednimi podstawami [ a to oczywiście z kasą :( ] . Podobne ustawienie które opisuje Piotr jeśli chodzi o wysokość mam w instrukcji swojej Yamahy – 1.8 m Z drugiej strony słyszałem o ustawieniu tylnych naprzeciw frontów lekko z tyłu w stosunku do miejsca odsłuchu na wysokości uszu. Jak więc to jest z tym rozmieszczeniem tyłów ?

A może to właśnie niewłaściwe ich rozmieszczenie daje efekt instrumentów za plecami ? Być może dla niektórych zabrzmiało to jak herezja z góry więc proszę o wyrozumiałość dla kogoś wchodzącego dopiero w temat KD .

Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.