Skocz do zawartości
IGNORED

Naj konfiguracja Creek jaką słyszeliście

rogus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym ażeby każdy z forumowiczów który miał kontakt z Creekiem 4330 bądź 4330 MkII wpisał swoją najlepszą konfigurację w jakiej słyszał ten wzmacniacz (tzn. bez ograniczeń cenowych reszty komponentów), co go urzekło w tymże połączeniu. Oczywiście łącznie z okablowaniem. Z góry dzięki.

Pozdr.

witaj okno, niestety nie słyszałem, w momencie kiedy zakupiłem mojego Creeka nie był jeszcze dostępny na półkach sklepowych :) Ale muszę ci powiedzieć, że jestem ciekaw jaka jest różnica miedzy 4330 a Ai50R. Wiem tylko że ten drugi ma większą moc o 10 W i inny potencjometr. A czy ty słyszałeś 4330 Mk II ? I czy byłbyś w stanie opisać różnice. A i jeszcze jedno czy swojego Creeka słyszałeś tylko ze swoimi Pembroke, czy w salonie próbowałeś innych kombinacji, jeżeli tak to napisz coś niecoś o tym.

Czy jestem jednym z Creekowców, JAK NAJBARDZIEJ !!! :)

Pozdr.

:-)

4330 zadnego nie slyszalem, niestety. Swojego Creeka slyszalem z Radmorami LS10 ale bylo nijak, raczej sciana dzwieku i brak basu niz muzyka i poszczegolne instrumenty, nawet w maly skladach jazzowych nieciekawie to brzmialo. A50iR slyszalem z Castle Severn - odlot i Pembrokami. Ja mam pokoj do czapy, w sklepie slyszalem identyczny zestaw jak u mnie i ludzie z innych pomieszczen przychodzili i sie dziwli co tak gra. Na poczatku narzekalem troche jako ze wychowalem sie na wiekszym basie, ale teraz wiem ze nie o to chodzi. Musze tylko jeszcze ocieplic brzmienie VdH-em. Dla mnie A50 jest super, mysle ze wiesz o jakiej przestrzeni i stereofonii mowie. 4330 mkII tez pod tym wzgledem wymiata. No i wydzwiek np. werbla albo talerzy. Jak ostatnio zgasilem swiatlo i puscilem glosno Spaceway Inc. to doslownie oniemialem. Wiem ze moze jestem leszcz jesli chodzi o osluchanie i znajomosc sprzetu, ale duzo chodze na koncert jazzowe, takze mysle, ze wiem jak powinna brzmiec muzyka. Z moim Creekiem naprawde przezywam muzyke, moze troche za czest bawie sie w analizy i puszczam w kolko dany kawalek ale co tam, tak fajnie to chodzi :-)

3maj sie.

broy, przepraszam ze nie dawalem znac odnosnie MD ale jeszcze nie bylem w banku. Nie mialem czasu/no i ochoty stac w tych kolejkach/. Mysle ze wszystko jest ok, dam znac jutro napewno.

pozdrawiam.

"Z moim Creekiem naprawde przezywam muzykę" - z ust mi to wyjąłeś :))

Muszę ci powiedzeć, że i ja przymierzam się do VDH, myślałem o The First Ulitmate, ale drogi cholernik i muszę jeszcze dozbierać żeby wypożyczyć na odsłuch. Ja również potrzebuję trochę więcej ciepła, a że creek neutralny jest to kabelkami można dużo zmienić, i o to w całej tej zabawie chodzi :)

Ciekawi mnie również jaki jest górny pułap jeżeli chodzi o kolumny które da się podłączyć do Creeka bo te w pierwszej kolejności będę zmieniał (pierwsze 3 miesiące byłem oczarowany Avansami, od dwóch miesięcy słucham jako tako i po kolei odkrywam ich wady, a jest ich trochę, nie powiem, niestety w momencie ich zakupu byłem zupełnym laikiem i polegałem w dużej mierze na opinii wiadomego miesięcznika:).

Pozdrowionka

Ja mam Creeka 5250SE którego łączę przez The Second. Źródłem jest Rega Planet 2000 i jestem bardzo zadowolony. The Second świetnie się sprawdził - próbowałem oprócz niego Flatlinów, Siltechów i Mogami. Co ciekawe Rega bardzo gryzie się z Siltechami.

Do 4330 polecami przede wszystkim efektywne kolumny - Cabasse Jonque w starej wersji grały z nim bardzo ciekawie. Może nie było to brzmienie dla wszystkich ale jego życie, brak kompresji i wygląd kolumn komponowały się wspaniale.

To ja się też przyłączam jako Creekowiec:-) Mam 4330mkII i naprawdę pokochałem tego smerfa. Mógłbym go teraz wymienić na coś mocniejszego, ale naprawdę trudno mi się z nim roztać. Poszukuję więc od dłuższego czasu "synergicznych" kolumn i jedne namierzyłem. Dynaudio Audience 42. Posłuchajcie, bo jedno zdanie to za mało. Przydałoby się do tego systemiku jakieś jasne i świeże okablowanie, bo ta kopułka niestety nie błyszczy tak, jak bym sobie tego życzył. Ale takie rzeczy można by było tym kolumnom zarzucać, gdyby były duuużo droższe. Jeżeli ktoś z Was szuka kolumn do Creeka, ukręcę łeb jak nie posłucha Audience'ów :-))

Posłucham sobie jeszcze kilku kolumn, które mogłyby się do Creeka nadawać. Przede wszystkim Dany 670AV, potem może jakieś efektywne francuzeczki... Co do jednego jestem pewien. Creek zostanie u mnie na długo. Znam go jak własną kieszeń i co najważniejsze - pasuje. Jak ta poduszka i pudełko na galaretkę:-)

Idę słuchać kabli, może namierzę jakiś wypas. Mam spore pudło z samymi Tarami i trochę mi się zejdzie. Mój wujek jak zobaczył RSC Prime 1000 bi-wire, powiedział: "Co ty k*** ciepłą wodę tu doprowadzasz?!"

=>Kornik

Witam, widzę że masz podobną koncepcję jak ja, kolumny za okno, wzmak zostaje (zakochałem się w nim od pierwszego wejrzenia/usłyszenia:). Muszę ci powiedzieć, żę myślałem nad Dynaudio Audience, ale raczej o modelu 52, w 42 trochę przestraszyła mnie mała membrana niskośredniotonowca, obawa że basu będzie za mało. W jakim pomieszczeniu słuchałeś, i czy aby basu nie brakowało. Szkoda, że nie mam czasu aby wybrać się na odsłuchy, za jakiś czas biorę urlop, może wtedy. Mam nadzieję że podzielisz się z nami swoimi przyszyłymi odkryciami związanymi z Creekiem.

A co do kabla Tary to wcale mu się nie dziwię :)

Pozdr.

rogus --> tak trzymac, bez trzymanki :-)

Kornik -->slyszalem mojego Creeka z Danami 670, porownujac to z Pembrokami. Bylo to jak alfa romeo do volvo (fuck, nie znam sie na samochodach), czyli szybkosc i energia, łupanka z jednej strony a z drugiej kultura i klasa. zaleznie od upodoban.

PZDR.

ja sie nie bede rozpisywal - config w "o mnie" a zmienie dopiero jak mnie bedzie stac na jakas fajna lampe i to tylko dlatego, ze po prostu Creekowi troszke brakuje mocy do moich AE - ale calosc gra pieknie!! :)

Rogus -> O bas się nie bój, bo jest to jedna z największych zalet tych kolumn. Zresztą co tu dużo gadać - postaraj się za wszelką cenę posłuchać tego zestawienia. Ja przez trzy godziny powiedziałem tylko jedno słowo. Brzydkie takie, a fe! :-)

Okno -> To znaczy że z której strony była łupanka, a z której klasa?

Kornik: Avance energia, Castle klasa i kultura. Tak mi sie wydaje, zreszta im dluzej slucham pembroke tym bardziej jeszcze sie w nich zakochuje, nie dosc ze wygladaja po prostu nieziemsko.... :-)

Ale do pow. wnioskow doszedlem przy odlsluchach.

:)

[obrazekLUKASZ-57775_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ehh, ta brzydka sciana

[obrazekLUKASZ-57798_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no coz ja sie tylko podpisze pod tym co mowil okno ze z Avance'ami i Castle'ami gra zarąbiście sam katowalem z Castle Severn przez 4 lata - cudo

wogole creeki graja fajnie ze wszystkim - z ProaCami 125 i VA Mozart tez pomyka niezle, to samo sie tyczy Living Voice Auditorium - po prostu cudo

acha caly czas mowie o 4330 :)) - no ale przyszlo sie wreszcie rozstac.....

zgadza sie z proac 125 gra super, co do eposow to nie wiem czy 4330 nie jest za slaby? a co myslicie o tabletkach proaca? czy ktos slyszal takie zestawienie?

pozdrawiam

PS

szukam kabelków, co proponujecie? interkonekt i glosnikowe, chce zawezic poszukiwania, aha brzmienie muzykalne, szczegołowe, przestrzen i glebia, wlasnie brak mi troche glebi

Marcin - z tych ktore ja przerzucilem najlepiej sprawdzily sie kabelki Nykiela - choc nie jest to najtansze rozwiazanie (ale i daleko mu do najdrozszego).

Sluchalem A50i z Eposami (podlogowymi) - to zupelnie nie zagralo, tak jakby Creek byl po prostu za slaby - wiec z 4330 tym bardziej nie zagra. Ale monitory powinny byc ok.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.