Skocz do zawartości
IGNORED

Jamo Concert11 vs JMlab Electra 926 Sig.

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

kolega nedj chcial wtracic:

O. Jest dobrze. Czyli wg zeda skala zmian dŸwiêku z powodu zastosowania innej sieciówki jest podobna do tej po zmianie zestawów g³oœnikowych. No to ja w tym momencie nie mam wiêcej pytañ na temat s³uchu tego pana

tzn:

O. Jest dobrze. Czyli wg zeda skala zmian dzwieku z powodu zastosowania innej sieciowki jest podobna do tej po zmianie zestawow gloenikowych. No to ja w tym momencie nie mam wiecej pytal na temat sluchu tego pana

nookie736, nedj,

wątek i refleksje Zeda w nim zawarte - imho - nie mają nic wspólnego ze słuchem tego pana, bo chyba jest on głuchy jak pień, a sprzętem zajmuje się dlatego, że to dobre hobby także dla prostaków i snobów.

musicie pamiętać, po co prawdopodobnie powstał taki wątek... otóż mógł on powstać np. po to, by zdyskredytować kolumny JMLaba (posiadane m.in. przez Teo, który zalazł za skórę Zedowi) i zareklamować własne grzebane pudła (a raczej deski) Jamo przed ich sprzedażą oraz by po raz kolejny spróbować promocji i wciskania na lewo i prawo kabli własnej produkcji "made in Zydelek" (jak pewnie można by je nazwać ze względu na gównianą jakość ;-) wszak - wysraczy poczytać jego posty nt. sieciówek - Zed gdzieś w domu kleci bez pojęcia, ładu i składu te swoje przewodziki, ciągnie druta w Ameryce i próbuje na ten cały dziwny asortyment znaleźć jelenia na forum...

a tak na marginesie - sadząc po stanie "zbanowania" wątku z 17 Sty 2008 18.46 Zed sam sobie dał bana we własnym wątku ! ... niesamowita wprost samokrytyka. LOL! ;-D o, proszę ->

"Autor tematu Zydelek zablokował możliwość pisania w tym wątku użytkownikom: Teo, zoltar7, nedj, xanax, Music, annawroc, electro, wkamil, shark700, masterofdeath6, marekzawa, Zydelek"

x.

Muszę się odnieść po dwóch poprzedzających wpisów i tak:

Podobny efekt czyli głuche "wybrzmienia" instrumentów a jedynie z siłą i potęgą ma średnicy z uwypukleniem jej dolnej części uzyskałem po wymianie sieciówki na Velum Power 2 (odfiltrowanie dołu) i IC na Groneberg QR (średnica mocno wypchnieta, dużo mięcha, duzo średniego basu, niby jest wydźwięk ale dzwieki są głuche).

Jesli nie wierzysz to zapraszam- pofatyguję się by zaprezentować ten styl grania.

Natomiast co do wypowiedzi xanax-> nikomu nie chciiałem na złość jak sugerujesz dla Teo (koło dupy mi lata co kto ma). Owszem usiłował te swoje MDFowskie skrzynki pokryte vinylem ustawiać w szeregu hi-endowym. Odpowiedź była prosta-> zero pobłażliwości. PRAWDĄ jest że brzmienie tej serii uważam za tunelowo kartonowe. Być może komuś się taki sposób grania podoba. Mi nie musi i mam pełne prawo do krytyki.

Natomiast przybastuj mały xanaxie z inwektywami. Jesteś daleko od hi-endu a jeszcze dalej od moich umiejętności. Niech więc nie interesuje ciebie czy potrafię coś skręcić" czy nie i nie ważne gdzie. Jak posłuchasz coś co z góry krytykujesz to bedziesz miał do tego prawo. Natomiast pustemu wylewaniu próznych słów mówię stanowcze NIE. Druta koleś ciągnij sobie dalej swojemu sex partnerowi lub wal sie w odosobnieniu PAMIETAJĄC że PEDAŁY są głównym rozprzestzreniaczem AIDS i HIV

Nie ma co wątpić w to co usłyszałem z udziałem super gówna E...tra. Taką szkołę brzmienia przechodziłem 10-15 lat temu. Zwolennicy sa więc na początku drogi z odsłuchami. Druga rzecz że monstrualne skrzynki nie nadają się do takiego pomieszczenia jak moje ale z powodu ich wielkości to do czego mają służyć??? Grają jak dobre monitory a nie jak podłogowce.

Zarzut odnośnie reklamy Jamo jest bezzasadny- wystawiłem je na sprzedaż z prostej przyczyny polegającej na możliwości przejścia na wyższy poziom (sprawdzony). Niestety to na co miałem je wymienić zostało sprzedane a na żadne gówno jak Elektra w życiu ich nie zmienię :)

Abyś nigdy w życiu amerykańskim sieciówkom Zelum nie zarzucał że to gówno ( nie słyszałeś ich) jestem skłonny wysłać ci do dosłuchu. Posłuchasz i sprawdzisz a wtedy GODZĘ się na wydanie opinii.

Nikomu nic nie wciskam! Mogę jedynie doradzać. Wciskać można wyłącznie idiotom a ludzom słyszącym NIE.

Tak więc gdzie i w jaki sposób przekazać siecióki do odsłuchu (wersja do źródła i do wzmaka) ????????????????

• 2 lata później...

Witam jezeli ktos byłby zainteresowany odsłuchem tych kolumn Focal Electra 927BE zapraszam do siebie na odsłchuch mieszkam w gliwcach mozna zabrac swoje klocki okablowanie dodam ze kolumny sa tez na sprzedaz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.