Skocz do zawartości
IGNORED

Prodigy HiFi7.1 czyHD2 do kina i stereo?

Zryty_Berecik

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

hmm no i mam już Prodigy hd2 ( zapodałem 3 LM4562 ) ale albo jestem głuchy albo nie słyszę różnicy miedzy LIVE a HD2.

live po spdif'ie..

hd2 - chinch (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

wpiety w V-AUX w ampli

foobar + asio + CD Audio z napędu lub pliki FLAC

klikam w foobarze :

File -> Preferences -> Playback -> Output i ustawiam Output Device na "Asio: Asio 2.0 Prodigy HD2" lub "DS : QVE For Prodigy HD2" save all i wychodzę. Puszczam coś ( cd audio lub FLAC ) odsłuchuję chwilkę potem przełączam na "DS : SB LIVE! Audio" i nie słyszę żadnej różnicy.

w zakładce Output widnieje jeszcze ASIO Virtual Devices po kliknięciu w okienku jest wpis ASIO 2.0 - Prodigy hd2

Zgrałem też jedną płytkę CD do mp3 ( 256kbps ) i ta sama płytkę do FLAC'a (843kbps ) - też nie słyszę różnicy :/

Jak odpalam muzyke przez HD2 - to ustawiam na amplitunerze "V-AUX Analog" , odpalam przez LIVE'a to ustawiam na "V-AUX Auto".

Pozatym na Audiotraku słychać lekkie cichutkie trzaski ale słychać( czy to CD Audio , czy FLAC czy mp3 )

Może z czymś dałem ciała ( ustawienie czegoś , sterowniki? )

Jestem trochę zmieszany i nie wiem co robić

Wyjścia są 3:

Albo mój amplituner jest do d... ( Yamaha 430 )

Albo nie ma różnicy

Albo jestem głuchy :/

idę na piwo :/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...

Z góry przepraszam, gdyż zadane tu pytania dotyczą Audiotraka Prodigy 7.1 HiFi, ale bardziej od strony informatycznej. Karta bezapelacyjnie bije muzycznie na głowę produkty z "jedynie słusznej" stajni (testowałem wcześniej SB Elite Pro - oddałem do sklepu, stereo fuj, testowałem też SB 5.1 na USB, stereo także fuj). HQ ESI w Korei milczy. Użytowników kart firmy ESI nie jest zbyt wielu, na forach komputerowych typu np. IDG trudno coś znaleźć. Zresztą na tamtych forach boję się, że zostanę zarzucony infobełkotem w odpowiedzi w sumie na proste pytania. A pierwsze brzmi: czy ktokolwiek z was używa Prodigy 7.1 Hifi i jednocześnie użył (lub używa) na kompie programu antywirusowego F - Secure? Zauważyłem u siebie przy takim układzie skłonność do samoczynnych, nagłych restartów peceta (jak jest inny antywir - Kaspersky, NOD32 - restartów nie ma). W podglądzie zdarzeń systemu restart peceta objawia się jako Save Dump. Nawet po odistalowaniu F - Secure pecet restartuje się nadal - konieczne jest przeinstalowanie Win XP z uprzednim formatowaniem twardego dysku. Mam XP-ka SP2. Karta jako taka działa bez zarzutu, manager sprzętu nie wykazuje konfliktów. Czy u obecnych na forum posiadaczy Prodigy 7.1 HiFi występowały problemy z nagłymi restartami peceta? Pytania moje są mało muzyczne i w mojej sytuacji (jako debiutanta na forum) nieco falstartowe - zdaję sobie z tego sprawę, ale chwytam się już brzytwy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.