Skocz do zawartości
IGNORED

Temp. amplitunera-Sony 780QS

greg9295943

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem posiadaczem amplitunera sony str db780. Jako że interesuje sie elektronika troszke zbudowalem niedawno urządzenie które będzie mi mierzylo temperaturki wewnątrz wczesniej wspomnianego amplitunera.

MOje pytanie dotyczy do jakich temperatur taki ampli moze sie nagrzewac bez ryzyka uszkodzenia? Temperatury będą mierzone w czterech miejscach tzn. dwa na radiatorze trzeci na transformatorze i czwarty będzie mierzył temp na którymś z pozostałych komponentów. Jeszcze nie dokonywałem dokładniejszych pomiarów przy pełnym obciążeniu, ale temperatura obudowy nad radiatorem przy temp. otoczenia 24C podczas normalnej pracy(tzn. tak zeby można było spokojnie rozmawiać w pomieszczeniu) wynosiła 33C. Wzmacniacz pracuje w trybie stereo.

Dla zainteresowanych projektem takiego kontrolera temperaturek moge podesłać zdjęcia jeszcze nie dokonczonego prototypu:)

Pozdrawiam:)

https://www.audiostereo.pl/topic/39688-temp-amplitunera-sony-780qs/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.