Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ten transport pasuje do CD-16?

akism

Rekomendowane odpowiedzi

Na ebay jest do nabycia CDM-4.Kupiłbym to na zapas do mojego cedeka,ale nie jestem pewien czy to odpowiedni model.Oto link do aukcji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/39822-czy-ten-transport-pasuje-do-cd-16/

Tam siedzi CDM-4/36. Prawdopodobnie da sie przelozyc tylko samo ramie. Ja tak zrobilem w CDM-1 mk2 w moim marantzu cd-80. Duzo bylo zabawy z wyregulowaniem wszystkiego ale teraz smiga jak nalezy. Poszukaj moj watek o cd-80 to wszystko tam znajdziesz.

Czyli trzeba szukać CDM 4/36.Wydawać 75 euronów + transport i nie być pewnym trafności zakupu....nie uśmiecha mi się.Bardzo odpowiada mi brzmienie CD-16 exclusive i mimo wieku uważam go za świetne cd - muszę gdzieś dorwać ten transport:)

• 3 tygodnie później...

Drogie są,ale niech chociaż nie będzie problemu z ich nabyciem...Może jestem troszkę przewrażliwiony bo w sumie awarie transportu w cd 16 są rzadkością.Póki co sprzęt spisuje się świetnie...

Ja u siebie w 17 letnim CD-80 zmienilem laser na nowy, ale jak sie pozniej okazalo to nie laser byl powodem glupienia lasera :))))) Przy zmianie trackow glowica glupiala. Powodem byl zbyt maly docisk plyty i przy zmianie trackow zmienia sie tez predkosc obrotow plyty i wtedy byl cyrk. Rozwiazanie bylo dziecinnie proste. Sprezynki ktore dociskaja ta tacke z gory sie rozciagnely po latach. Wystarczylo je skrocic :))) Ale co tam mam nowy laser wiec nastepne 17 lat przed moim CD-80 :)))

A zreszta jak chcesz kupic na zapas to nawet jak kupisz cdm4/36 to i tak musisz wyregulowac prad lasera i offset. Jak kupisz cdm4/19 to musisz przelozyc samo ramie i dodatkowo wyregulowac kat ramienia, tak aby przy kazdym wychyleniu ramienia odleglosc soczewki od plyty byla jednakowa. Nie jest to ogolnie trudny zabieg (przelozenie plus wszelkie regulacje) ale trzeba byc cierpliwym :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.