Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie odczepy w Cayin MT-35 ?

sweetminio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem od kilku dni posiadaczem Cayina MT-35, do którego podpiąłem Triangle Comete ES, ale do odczepów 8ohm. Triangle (wg instrukcji) schodzą do min. 3,2 ohma. Czy mam je podpiąć do odczepów 4 ohmowych? Będzie lepiej dźwiękowo czy tylko technicznie? A może pozostać przy 8 ohm?

Z góry dziękuję za rady dla początkującego fana lampy ( zresztą... pierwszej w życiu )!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/39829-jakie-odczepy-w-cayin-mt-35/

technicznie oba połączenia są dopuszczalane (nie odkywam Ameryki), a dźwiękowo to już musi być Twój wybór, posiadasz ten sprzet a więc możesz próbować do woli, w iinym temacie (dot. primaluny) padła opinia, że podłączenie kolumn 8ohm do zaczepów 4ohm daje b. dobre efekty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.