Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie byście polecali wykonawce do testowania kolumn ?

Krzysiek Kukumber

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny raz zagoszcze na forum z pytaniem jakie byście mi doradzili cd lub DVd do testowania kolumn ?. Moimi faworytami sa Yes - magnification ,Camel - inshir....(coś tam...) i the Big Picture DTS (telrac).

Pozdrowienia !

Mam pare płyt z wytwórni audiofilskich (ok 1000szt). Jednak do odsłuchu by stwierdzić wartośść sprzętu wystarcza dwie. JMlab in focal. Oficialnie nieudostępnoine do spredazy. Sprzedawcy niestety postanowili zrobic busness i je sprzedawali. Kontakt na [email protected]/lubbtel 0.602.346988

Gość Krzysiek K.

(Konto usunięte)

Thanks za odpowiedzi, ale ta płyta jest firmowa czy samemu nagrywana ? i w jakim systemie ?.

Jeśli ktoś wie coś o tym cd niech da znać wrażenia ?

Pozdrówki dla forum`owiczów.

• 35 lat później...

Byłem ostatnio w Lublinie w sklepie Meloman i mieli tam jakąś składankę do testowania kolumn - chyba widniał na niej napis DALI (więcej nie pamiętam), była to składanka kilkunastu utworów różnych gatunków m in. Safri Duo, Roger Waters, ale i temat z Rozowej pantery. Jeśli ktoś wie co to za płyta i mógłby podać wszystkie utwory i wykonawców to byłbym wdzięczny. Ewentualnie jeśli ktoś mieszka w Lublinie to może mógłby się czegoś dowiedzieć...

Jeśli ktoś ma lub zna jakieś inne płyty do testów to poproszę o jakieś namiary...

Jest to typowy sampler Dali

tytuły:

1. Henry Mancini- pink panther

2. Nils Lofgren- keith don't go

3. Hugh Masekela- stimela - super do testu

4. Ben Webster- gentle ben

5. Safri Duo- samb alegreo

6. Dick Hyman- plays fats waller

7. Keb Mo- every morning

8. Chieftains w/Senead O'Conor- the fokie

9. Dadawa- canton story - super do testu

10. Joselin B.Smith- when ineed you

11. R. Waters- amused to death

12. Terry Evans- tell me your lies

13. Mercedes Sosa- misa criolla

14. Elvis Presley- fever

15. John Campbell- way down in the hole

Ja tego typu płyty dostaję w prezentach od dystrybutorów i sprzedawców.

Napisz mi na priva adres- to zrobię kopie na EAC- nie rozróżnisz róznicy jakościowej miedzy kopią a oryginałem.

Weź kilka plyt, powybieraj utwory które są dobrze nagrane i które znasz. Jeśli brzmią tak, że pozwalają ocenić kolumny w poszczególnych zakresach jakości (bas, średnica, wysokie, stereofonia, kolalizacja, szczegołowość, dynamika, szybkość, sybilanty) to zgraj je na CD-R i masz swój własny tester.

Zydelek

Czy jest jeszcze możliwość nagrania płytki i dla mnie?Oczywiście odpłatnie,bo są to jakieś koszty.Jestem na etapie szukania kolumn i to bardzo ułatwiłoby mi sprawę.Z góry dziękuję.

Panowie- zasypaliście mi skrzynkę :):) tym którzy napisali zrobię kopie. O szcegółach napiszę jutro w odpowiedzi mailowej. Zagrzała się skrzynka i nie wchodzą odpowiedzi. Jutro z komputera w pracy poodpisuję.

Pierwszy dostanie Iceman i kolega z Giżycka ( mam sentyment- sam żegluję i kiedyś służyłem w wojsku w Giżycku). Resztę kolegów proszę o cierpliwość. Pokolei:):)

Pozdr.

Ja tam bym polecil nie tylko plyty dobrze nagrane ale marnie nagrane czy stare, szumiace. Jezeli testujemy sprzet to powinnismy chyba sprawdzic takze ciemna strone plytoteki - jak wypadnie.

pzdrw

soso

>Nie zapomnijcie jednak opisać na forum waszych wrażeń:):)

Ja jak wspomniałem wyżej samplera Dali słuchałem już w Melomanie. Ostatnio z ciekawości zakupiłem od jakiegoś miłego czlowieka linn sampler. Otrzymałem go w piątek i mogę powiedzieć po przesłuchaniu, że ten sampler Dali bije Linna na głowę - takie jest moje zdanie, inni mogą mieć może inne odczucia. Może to dlatego, że ja nie lubię smyczków a na Linnie tego cała masa, wiec przeskakiwalem dalej i dalej. Dali wydaje mi się lepiej "zrobiony" i znacznie ciekawszy pod względem wybranych utworów, bardziej wszechstronny. Dla mnie po prostu bomba.

Dlatego właśnie moje niskie ukłony w stronę naszego forumowego kolegi :-)

W poniedziałek od rana będę wyglądał w oknie na listonosza :D

OGROMNA PROŚBA!

Wszystkich, którzy otrzymaja płyty proszę by zamiast mnie pieniądze przesłali LUKAROWI.

Koszt jaki poniosłem po podzieleniu na wszytkich średnio, bo jedni dostali po 4 płyty, jedni po dwie inni po1 wyniósł za szt. przesyłki 10zł. Zamiast mi wpłacajcie te pieniązki na konto Lukara z dopiskiem za kopie od Zydelka. Liczę na Wasza uczciwośc i hojność.

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.