Skocz do zawartości
IGNORED

AUDIO TECHNICA AT 150 - jak gra?

fonomasterek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy słyszał kto kiedy wkładkę Audio-Technica AT 150? Ciekawe jakie jest polepszenie jakości w odniesieniu do modelu AT 44o. W materiałach reklamowych, firma powołuje się na test, z którego wynika, że AT 150 jest w niektórych aspektach lepsza od legendy auido - SHURE V 15?!

https://www.audiostereo.pl/topic/40013-audio-technica-at-150-jak-gra/
  • 1 miesiąc później...

Nie mam tej wkladki. Aktualnie gram na AT 13Eax ( Optonica 5100 ) oraz na Shure V15/3 -igła eliptyczna zamiennik i D 105ED - oryginalna igła el.( Dual 701 ). Oba shury grają podobnie, wydaje mi sie jednak, że D105 ma nieco cieplejszy wokal. Natomiast AT ma mniej barwną srednicę ale bogatsze są wysokie tony.

mam AT 160ML , stąd było moje pytanie o tę AT150 , ale mam też AT 13EaV końcówka oznaczenia inna (13EaX) ale powiem szczerze,że nie wiem na czym polega różnica (pewnie inny szlif igły) Używam jej jako drugiej , poczciwa , równo grająca wkładka (lepsza od AT12XE)

różnica jest zdecydowana na plus 160-tki, ( z tego co wiem , dzieli je różnica kilku półek) dźwiękowo więcej powietrza, szczegółów etc. Po za tym lepiej wygrywa ostatnie ścieżki, nawet tych dość zmęczonych płyt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.