Skocz do zawartości
IGNORED

Audio do komputera - 600 zł

nonameplum

Rekomendowane odpowiedzi

taaaa... DINy te sprawy jakbys chcial moge ci za darmo odstapic szpulowca unitry na diny z moimi wrzaskami gdy mialem 4-5 lat :) bedziesz mial zrodlo, audiofilskie nagrania no i sprzet z dusza (koszt przesylki pokrywa odbiorca) ... osobiscie wolalbym cos nowszego niz bawic sie w przejsciowki... no i ta "prawie" niewidoczna zmieniona galka mmm :) miodzio :P ... a tak zupelnie na powaznie chyba lepiej uruchomic wyszukiwarke albo google i poszukac samemu niz ciagle wrzucac nowe linki z allegro albo... zaproponuje ci moj sposob - wchodzisz na allegro ograniczasz sobie pulap cenowy zaznaczasz zeby ceny maly i kazdy co bardziej interesujacy wzmak otwierasz i wklejasz nazwe modelu w google co ty na to? :) mozna duzo madrych rzeczy wyczytac

Probowałem już tego systemu. Za każdym razem brak konkretnych info na temat wzmaka. Nie mam pojęcia jak na razie która seria wzmacniaczy danej marki była dobra a która nie. Jedna marka gra sucho i analitycznie, druga ciepło z lekkimi podbiciami w niektórych strefach...

Ja szukam dźwięku raczej ciepłego. Nie chce doszukiwać się szczegółów, analizować. Chce czuć miły pełny sceny dźwięk. Kolumny które kupiłem choć nie znane grały właśnie (na moim zapewne niskim poziomie) wystarczająco przyjemnie z aplituderem Onkyo. Niestety właściciel nie chciał go sprzedać. Modelu nie znam, ale wyglądał na coś konkretnego. Wiec szukam teraz wzmacniacza, który byłby po prostu odpowiedni. Kolumny mają tak jak pisałem po 80 W każda. Do 250 zł mam takie moim zdaniem ciekawsze propozycje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli powiecie mi że każdy z tych wzmacniaczy jest dobry i bez różnicy jest który kupie. Daje Wam spokój :).

W takim razie kupie ten co sądzicie, że będzie najbardziej niezawodny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z komputerowych zestawow w tej cenie polecam Harman'y Soundsticki. Jesli chodzi o monitory to polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).html

Ukryta Zawartość

tyle co mialem do powiedzenia;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Dzięki za wypowiedź. Ale pierwsza propozycja owszem monitory, ale pasywne (co wykracza poza koszty), druga aktywne tylko to jest cena za sztukę (stanowczo wykracza) a do tego ja kolumny już mam (napisałem kilka postów wcześniej. Teraz szukam do nich wzmacniacza do 250zł

Witam,

ja niedługo stanę przed podobnym problemem i mam na to pomysł: jakaś cyfrowa integra - najpewniej AKAI (robili tego sporo) za 400-500zł, jak będzie więcej finansów to SONY np 650ES, do tego małe monitorki, najpewniej Mission (nawet mam M73) można je kupic za 400zł, no i oczywiście kompa połączę ze wzmakiem kabelkem cyfrowym albo prędzej coaxialem .. to zależy od odległości dzielącej wzmak od kompa (tym samym nie ma ryzyka uszkodzenia wzmacniacza łacząc go z kompem analogiem).. i to wszystko :-)

reasumując za 800zł to najlepsza opcja.. warto dolozyc ze 200zl...

pozdro

Poszperaj w wątku klub miłośników sony es, tam gdzieś na początku była o tym mowa, w każdym bądź razie wypowiadali się na ten temat fachowcy.. że takie połączenie nie jest zbyt zdrowe dla wzmacniaczy, a poza tym kabelki, te dostępne np w sklepach komputerowych są słabiutkiej jakości, jak już analog to widziałem na allegro Klotza lagrange albo droższy Monster, nie pamiętam modelu, ale jest taki mini jack/rca ale drogi zdeczka... dlatego nawet tani optyczny będzie lepszym rozwiązaniem..

A ja wlasnie kupilem kolejna pare Alesisow M1 Active Mk2. Zaplacilem cale 216funtow z transportem. Co do ich awaryjnosci - jedna para (na 3) miala problem w postaci niedokreconego kosza woofera. Nastepnego dnia jechala kurierem do UK (na koszt sklepu oczywiscie). Najstarsza para gra juz prawie 5 lat, wiec raczej awaryjna nie jest. A kino domowe na nich tez daje sie zrobic (i to z ciekawym efektem) Co do basu - nawet w instrukcji jest ladnie napisane, ze jesli ktos uwaza, ze jest go za duzo, to wystarczy zapchac jeden z otworow bass-refleksu. Polaczenia symetryczne robia swoje - 10m Lynxy lyknely bez bolu (i bez szumu). Majac spasowane wzmacniacze do przetwornikow, nie trzeba sie martwic o to, czy ten wzmacniacz zagra z tym glosnikiem (tak - glosnikiem - Bi-amping to fajna rzecz). Dla jednych to bluznierstwo dla innych zbawienie.

>kodi

Kupiłem niedawno te monitory z zamiarem wykorzystania jako odsłuch z różnych źródeł (CD, komputer. DVD)

Czy jest jakaś zewnętrzna karta zbierająca sygnał z tych źródeł i z regulowanym wyjściem na XLR-ach?

Pozdrawiam

• 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.