Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kable do VINCENTA

kiki

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj, wydaje mi się że kablem niewiele zdziałasz. Moim zdaniem potrzebujesz bardziej muzykalnych głośniczków. Vicek sam z siebie jest mało muzykalny zwłaszcza wzmak. Posiadam 226 mk.2 i mam podobny problem. Musiałem troche zainwestować w lepsze bebechy ponieważ te w środku nie są najwyższych lotów, i dopiero po tuningu zaczął grać przyzwoicie.

Witam,

nie napisałes jaich kabli uzywasz, ale tak poza tym to duzo racji ma Pyrakles: B&W sa bardzo analityczne.

Jesli wymiana kabli zawiadzie to podpowidam jeszcze jedno rozwiazanie ktore u mnie uspokoilo gore i wnioslo wiele innych pozytywnych aspektow: dobra sieciowka do wzmacniacza, bardzo dobra do zrodla i listwa. Efekt byl znacznie wyrazniejszy niz kombinowanie kablami glosnikowymi.

• 2 miesiące później...

Kabelki moga okazac sie nie wystarczajace - slyszalem tego Vicka w sklepie zapietego do KEF IQ 7

gralo bardzo fajnie (kable jakie byly zapiete to 2,5 mm Klotz,a CD to tez Vincent ale nie pamietam oznaczenia).

Sadze,ze warto posluchac kolumn opisywanych jako cieplo grajace i wybrac co najbardziej spasuje.

kiki, 15 Lut 2008, 20:02

>Mój zestaw to VINCENT 233 i S-3,kolumny B&W CDM7.

>Wydaje mi się ,że dzwięk jest za ostry i kłującu u góry.Brak jakby muzykalności.

>Jakie kable mógłbym użyć aby przytłumić troszkę górę.

Jeżeli nie podejmiesz decyzji o zmianach w systemie, to pożycz od kogoś na próbę

Cable Talk - "Concert 2.1 Bi Wire".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.