Skocz do zawartości
IGNORED

wyższe modele DVD a płyty lightscribe

ArtS007

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam Yamahę 661 i pomijając koszmarnie dlugi czas wczytywania danych ( z płyt i poprzez USB ) , to jak narazie ( 2 miesiące ) nie zaciął sie na niczym . Zarówno zapchane DVD z mp3 jak i filmy nagrywane z max prędkością czyta i nie tnie . Jedyny strajk jaki zanotowałem to pokaz foto nagrany na cd-r jako mini-dvd , ale to był juz totalny eksperyment i jak do tej pory tylko jedno urzadzenie nie przycinało sie na tym wynalazku .

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Zauważyłem kiedyś, ze Panasonic jest dosc wybredny "nazwowo", jesli chodzi o nagrywanie/przegrywanie materiału DVD. Płyta DVD (+R,-R,RW obojetnie) MUSI (!) być nagrana z nazwą woluminu "NEW". Zadne "new", zadne "MOJ_DYSK", zadne inne "trelMoReLe".

Jesli, domowym sposobem nagrywana płyta DVD, z materiałem DVD, nazywa się inaczej niż "NEW", mozna się liczyć, ze na ekranie wyswietli sie komunikat "Nie odtworze tego dysku!" (albo tak jakoś).

Pioneer'y oraz Onkyo (bo to prawie to samo) czytają wszystko co się im wsadzi, chociaz trzeba wprzyznać, ze modele pioneer dv400 i dv600 (onkyo dv-sp405e i dv-sp504e) to - poza dodanym USB i wsparciem dla PackedBitstream - regres, w porównaniu do starszych odtwarzaczy. Dłuższy czas wczytywania plików, dłuższe indeksowanie, mniej wspieranych formatów (brak wsparcia dla .mpeg ! ) gorsza korekcja błędów (pyty "łykane bez problemu" np. przez jego "dziadka" - pioneer dv380, czasami wieszaja się na dv400 i zadnym sposobem nie chcą iść dalej).

Nie mniej, na chwilę obecną, Pioneer lub Onkyo nadal jest niezłym wyborem.

W sumie chciałem założyć nowy wątek, ale przeszukawszy już istniejące znalazłem ten...

Mam DVD37 Harmana. Do niedawno chodziło bez zarzutu i czytało wszystko. Od niedawna czyta każdą świeżo nagraną płytę DVD bez problemów, a po kilku dniach zdarza się mu zaciąć. W sumie dziwne to dla mnie, że odtwarzacz za znacznie ponad tysiąc złotych nie radzi sobie z właściwie nagraną płytą DVD. Niestety zdarza się mu to też czasami i z oryginałem...

Może ktoś potrafi to racjonalnie wyjaśnić?

CD czyta bez zarzutu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.