Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowy zestaw 5.0 do muzyki i kd

Piqs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przymierzam się właśnie do wymiany starych Eltaxów na coś innego i mam nadzieję lepszego.

Kolumny chciałbym na razie podpiąć pod posiadany amplituner RX-V 440 RDS Yamahy, który w przyszłosci chciałbym również wymienić na coś lepszego (RX-V 661 lub 663 jak wejdzie do Polski?). Szukam w sumie 2 podłogówek do stereo i jako uzupełnienie 2 efektów i centralnego (nie może być wyższy niż 15 cm z uwagi na posiadany stolik :( ).

Słucham głównie stereo (CD + MP3 + TV) a pozostałe 3 kanały wykorzystuję tylko z rzadka do DVD (i może Divx, jak zmienię odtwarzacz DVD). Dlatego najbardziej mi zależy na niezłych podłogówkach (koniecznie z maskownicami, bo dzieci bywają w odwiedziny), a dopiero w następnej kolejności na efektach i centralnym. Od strony muzycznej najczęściej słucham rocka i jazzu, no i czasem VH1 w tle leci, ale od innych gatunków także nie stronię.

Zestawy nowe i jednorodne lub zbliżone do siebie wizualnie mają wyższy WAF (Wife Acceptance Factor), dlatego tez oglądałem na razie zestawy Yamahy z serii NS-325 i 525 (przy 525 się nie mieści central :( ).

Budżet, jak to zwykle bywa, jest nieco ograniczony. Najchętniej zmieściłbym się w 2.000-2.500 pln. Do wyższej kwoty ciężko będzie przekonać małżonkę.

Czego radzilibyście mi posłuchać w tym budżecie i przy tych ograniczeniach i oczekiwaniach?? Wybór i tak na końcu będzie na bank odsłuchowy, ale oczekuję porady, co zagra w ogóle z Yamahą i może potencjalnie spełnić moje oczekiwania - czego mam zatem do odsłuchów szukać? Ostatnio nie śledziłem rynku i nie orientuję się co ciekawego jest w budżetowych cenach...

Z góry dzięki za pomoc :)

Piqs

Ja wybrałem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Inny fajny zestaw to:

Ukryta Zawartość

Oba zapewnią niezły dzwięk stereo i 5.0 w KD.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.