Skocz do zawartości
IGNORED

Pada matryca w LG 50PC1R

S_Mac

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzęt wracający z naprawy powinnien być w stu procentach sprawny i nie ma tu nic do rzeczy marka danego produktu!!!Moim zdaniem LG jest dobrą firmą i nie przejmuj się opinią innych, a popsuć się ma prawo wszystko...

• 2 tygodnie później...

Dziś mój telewizor poszedł wreszcie do serwisu. Rozmawiałem z serwisantem na temat przyczyn spadku kontrastu i stwierdził, że może być to spowodowane nowszą wersją softu, który może nie wygaszać tak panelu, jak poprzednia wersja. Większa dynamika mogła w tym modelu być przyczyną np szybszego padania matryc i jest prawdopodobne, że w LG "rozwiązali" ten problem pogarszając osiągi matrycy.

W przyszłym tygodniu powinienem już coś wiedzieć.

Zastanawiam się tylko, czy jeśli rzeczywiście nowy soft uniemożliwia uzyskanie takiego obrazu jak przed naprawą, to muszę przyjąć taki telewizor. W końcu to głównie od jakości obrazu zależy wybór tv. Być może pokusił bym się o zakup innego tv, jeśli 50PC1R miałby od początku taki obraz jak teraz. Bo teraz to już zdecydowanie gorszy telewizor...;/

czyli walka trwa... życzę powodzenia ...a w przyszłości wyboru innej marki przynajmniej w kwestii ekranu (mam w domu tylko jeden przedmiot od LG - gsm kg800 - w kwestii telefonów firma radzi sobie moim zdaniem dobrze , współpraca z Sasmungiem w segmencie gsm wychodzi im na dobre - sam od dwóch lat używam Samsung SGH-P300 i od pół roku Samsung Armani SHG-P520 - obydwa mają mistrzowski design i dobre wykonanie , w P300 stal chirurgiczna i kryształowe szkło)

locoloco, 2 Maj 2008, 14:38

>witam

>Nie widzę tu żadnych sensacji - wymagaj od telewizora tyle ile za niego zapłaciłeś.

>Jeśli kupiłeś Małego Fiata to nie możesz wymagać od niego komfortu Mercedesa czy niezawodności

>Toyoty.

>LG poprostu tak ma. To segment dla najmniej wymagających.

>Przecież kupując Panasonica prawie nic nie dokładasz kasy a masz zdecydowanie lepszą jakość, lepszą

>czerń, lepszą obsługę serwisową i więcej radości.A szukając faktycznej jakości masz Hitachi I

>Pioneera.

>

>Należy staranniej wybierać informacje produktowe w internecie .

Nie wiem czy sie rozni serwis panasonica od lg-w zasadzie są na podobnym poziomie.

Powiem że Panasonic ma nawet bardziej spychologiczne tendencje.

A w temacie Hitachi-70% lcd to turecki vestel w środku.Podobnie jak Toshiba.

Wczoraj przyjechał do mnie telewizor i... jestem pod wrażeniem:) To zupełnie inny sprzęt. Tak dobrego obrazu nie miałem jeszcze nigdy. Nawet w ciemnych scenach wyświetla najdrobniejsze szczegóły, kontrast jest bardzo dobry, przejścia tonalne bez schodkowania. Myślę, że jest to już 100% możliwości tego sprzętu. Jestem bardziej niż zadowolony.

Muszę też pochwalić pana serwisanta, który normalnie pracuje do godz. 17, za "poświęcenie". Wczoraj przywiózł mi tv przed godziną 20, bo chciał, żebym koniecznie miał go na długi weekend. Miałem trochę doświadczeń z ludźmi i najczęściej po godzinach pracy to mają wszystko w d...e. Więc może z tą obsługą serwisową LG nie jest do końca tak, jak twierdzi Locoloco;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.