Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz 2218 (Vintage) - poszukiwania

BECO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poszukuję instrukcji serwisowej do modelu Marantz 2218 z 1978 r. (sprzęt działający, ale na wszelki wypadek):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może ktoś z Was posiada zapasowe pokrętła (bass)? Może jakiś pokrewny model na dawcę organów (2220, 2216)?

Zdaję sobie sprawę, że to będzie ciężkie (model produkowano tylko rok), ale chcę uratować to cacuszko.

Dziękuję i pozdrawiam!

post-19423-100004343 1209365588_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/42078-marantz-2218-vintage-poszukiwania/

Witam!

Instrukcji serwisowej jeszcze nie znalazłem - ale zacząłem korespondować z jakimś Amerykaninem z forum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Posiada dwie sztuki modelu 2218 i poszuka instrukcji/schematu w .pdf.

Co do pokrętła - jest szansa, że będę miał zepsuty:( model 2220 na dawcę części. Telefonicznie ustaliłem z właścicielem, że jest to "jakieś stare radyjko Marantz z numerem 2220". Pojade, okaże się:). Inne pokrętła znalazłem na ebay-u. Ale koszt przesyłki jest za duży (ok 100zł) przy cenie za komplet pokręteł (9$).

Czyżbyś także poszukiwał manuala i jakichś części? Masz może zdjęcia wnętrza tego modelu?

Dzięki!

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.