Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD 7700 vs Yamaha S530

Gość BoGGy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BoGGy

(Konto usunięte)

witam..

jestem posiadaczem takiego tam sobie starego calkiem jadnie (jak dla mnie) grajacego sprzetu... wzmazniacz to mosfetowy Kenwood Ka-5050 a kompakt to Pioneer PD-7700 ... zastanawiam sie nad sprzedaza Pioneer'a i kupienia DVD-playera Yamahy... np. modelu S530, ze wzgeldu na duza funkcjonalnosc... co o tym sadzicie ? znajomy mnie straszyl, ze odczuje duza roznice jakosci dzwieku...

https://www.audiostereo.pl/topic/4282-pioneer-pd-7700-vs-yamaha-s530/

Mialem Yamaha S520 i S540. Pierwszy gral jak CDX-396 czyli bardzo dobrze ale mial klopotliwe przeszukiwanie |>> utworow tzn. skokowo a nie plynnie oraz nieczytelne informacje o czasach plyty,utworu itp. Postanowilem kupic S540 bo ze specyfikacji wygladalo ze bedzie grac jak 596! i tu wpadlem bo... gralo gorzej S520. Ponadto gdy wlaczy sie wbudowany Equalizer na ustawienie ROCK co przypomina gre S520 to przy dynamicznych utworach/plytach dzwiek jest PRZESTERWOANY !!!! Sprzedalem go tydzien pozniej i jeszcze nic nie kupilem. Dowiedzialem sie jednego ze nie ma kompromisu DVD-Audio

• 5 lat później...

Witam,..jestem świeżak..o wyrozumiałość poprosze ,od jakiegoś czasu używałem odtwarzacza dvd-pioneer dv-400, plus vsx-917-v pionka,chciałem wrócić do ..korzeni i zamówiłem Pd-7700,za ok 2 dni powinien być u mnie,mam pytanie ...troche prozaiczne(dawno nie używałem),czy wystarczy jak go podłącze do wzmaka tylko kablem "optycznym" czy też musze go cińczem podłączyć ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.