Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumienki do zestawu Musiacal Fidelity

kszysiu2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Kupiłem sobie zestawik MF X-t100, x-ray v8 + Triple Psu. Gram na kolumienkach Chario Premium 1000, kabelki to najwyzszy Ixos, Ixotica, głosnikowe VDH the magnum. Jak narazie zestawik gra swietnie ale wiem ze mozna lepiej. Prosze o rade w sprawie doboru kolumienek podstawkowych grających nieaudiofilsko, tzn: lubie słyszec skraje pasma, lubie brzmienie słuchawek DT990pro, brzmienie ciepłe, z silnym miękkim basem i wyraznymi wysokimi, przede wszystkim baaardzo przestrzenne z lekko oddaloną sceną. Interesuja mnie tylko uzywane głosniki takze budzet bedzie wynosił ok 5-8tys.bez podstawek, te sam sobie zrobie. Prosze o propozycje.

nie wiem czy Ci to pomoze, ale mam bd990pro i slucham na harbeth 7-es2. poszukan na forum w sprzecie uzywanym przez userow swoich sluchawek, poczytaj ich wpisy (zobacz jaka muzyke preferują) i może wytypujesz coś do odsłuchu - bez tego się nie obędzie. pozdrowienia i daj znać, co wybrałeś.

parmenides

Mam zestaw Harbeth 7-es2 z mfa3pre + 2x xa200 + źródła różne. Jedyne czego mi brakuje to definicji basu, kiedyś miałem pozyczony sub xtz na 12 calowym wooferze, zestrojony na ucho, było trochę lepiej ale kosztem bardzo delikatnego zaburzenia równowagi. Myśle że do mf-a herbatniki z wspomaganiem z dołu + korektor częstotliwościowy (wystarczy behringer ultra curve 8024, nie musi być od razu tact albo lyngdorf) dałby dobry efekt. W kazdym bądż razie ja w tym kierunku zmierzam. Aha, bd990pro też uzywam.

>kuba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.