Skocz do zawartości
IGNORED

AEGIS EVO ONE vs, AEGIS EVO3

Fafik

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie pomocy po raz kolejny...

Zbieram sie do zakupu zestawu stereo juz chyba z rok i nadal bezskutecznie.

Czytam czytam i czytam i wychodzi na to ze ciekawe wydały mi sie kolumny

Acoustic Energy Evo 3 i Acoustic Energy Evo 1

Zdecydowanie muszę czuć bas i całe to kopnięcie (wiadomo bez przesady) stad wolałbym podłogówkę, tj. EVO3 bo chyba Evo1 nie spelni tych wymagań ??. Jednak obecnie moj pokoj ma ok 11m^2 wiec nie wiem czy te EVO3 nie bedzie za duże jak na taki mały pokoj.Kupując kolumny chciałbym by to była baza pod pozniejszy zestaw KD który bedzię stał w pokoju o 20m^2.

Wiekszosc czasu chce na nich sluchac muzyki pop,dance.

Nadają się te EVO3 do takiej muzyki?? Jaki wzmacniacz poradziłby sobie z tymi kolumnami ?? Myslalem nad Reloopem ale kompletnie sie na tym nie znam.

Doradzcie panowie co tu zrobic bo oszaleć idzie widząc jaki jest wybór. Jesli chodzi o fundusze to na wmzacniacz wiecej niż 1500zl nie moge dac :/ Za kolumny wiecej niz 2tys tez nie.

https://www.audiostereo.pl/topic/43149-aegis-evo-one-vs-aegis-evo3/

Evo 1 ma głośnik 13cm, z takiego głośniczka to mocnego "kopa" nie poczujesz ;-) Co nie oznacza jednak, że brak tym kolumnom basu, wręcz przeciwnie. Ale musisz sobie uzmysłowić, że innego rodzaju bas masz z monitorków a zupełnie inny z podłogówek. Inna sprawa, że do małego pokoju to raczej podłogówek wstawienie nie ma sensu, bo będą rezonanse. Ale znowu co niektórzy to właśnie rezonans basu lubią, bo wtedy "czuć bas" (tak, tak, są i tacy).

Ja tu pewnie jeszcze bardziej namieszam :) Jako sczesliwy posiadacz EVO One powiem tak. Gralem do niedawna na 12m2 i bylo za duzo basu w pewnych momentach... (wszystkie opinie sa mocno subiektywne oczywiscie). Czasem lubie odskoczyc i posluchac sobie jakiejs bardziej wymagajacej elektroniki. I na tych 12m2 bylo czasem za "grubo" :) Teraz graja na ponad 20m2 i w koncu maja powietrze. Bas pojawia sie wtedy kiedy faktycznie jest - nie wpada w niemile buczenie (oczywiscie wszystko jescze zalezy od ustawienia). Ale to co sie stalo z przestrzenia to bajka. Takze ja z EVO w 20m2 jestem bardzo zadowolony. Fakt czasem by sie chcialo wiekszego walniecia czy ciezszym brzmieniu ale bardzo duzo zalezy od materialu. Evo potrafia zejsc bardzo nisko jak na monitor z 13cm glosnikiem... Polecam po prostu posluchac EVO 1 i 3 :) Wiem, nie pomoglem...

Oj namieszałeś, namieszałeś i to niezle. Orientujecie sie panowie czy te głosniki sa jeszcz w sprzedazy?? ew.gdzie w Warszawie mozna ich posłuchać??

Nawet jesli by mi odpowiadały to czy wzmacniacz do tego kupie do 1,5k?? Jakies sugestie??

Panowie a moze jakies propozycje jesli chodzi o głosniki z br z przodu?? które mogłbyby pomoc w mojej małej klatce. Narazie nie bede mial dostepu do tego pokoju 20m^2 wiec zostaje albo kupic jakies glosniki albo dać sobie narazie spokoj, czego bym nie chcial.

W sprzedazy to nie wiem czy jeszcze sa. Kiedys byly na alledrogo za jakies 1300-1500. Ja kupilem nowki z komisu za 1000zl. Uzywki z tego co sie orientuje chodza po 800zl. Jakby co zparaszam do Wroclawia na odsluch :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.