Skocz do zawartości
IGNORED

probem z Harman Kardon AVR 145

frommert

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam dosyć poważny problem ze swoim amplitunerem - po włączeniu przez kilka minut gra z każdego źródła bez problemu po czym wszystkie głośniki zaczynają piszczeć najpierw niżej potem coraz wyżej. Dodam że w tle piszczenia słychać cały czas to czego słucham. Piszczenie jest cały czas na takim samym poziomie głośności pomimo ściszania i pogłaśniania zestawu.

Cała sprawa zaczęła się kiedy podłączyłem nową kartę dźwiękową i połączyłem ją z amplitunerem. Nie wiem na ile to ważne ale w kablach z komputera do amplitunera było dosyć duże napięcie bo dosyć nieprzyjemnie to odczułem...

możecie poradzić co się stało?

https://www.audiostereo.pl/topic/43176-probem-z-harman-kardon-avr-145/

mam dekoder cyfrowy połączony kablem optycznym z amplitunerem... Dzwoniłem do autoryzowanego serwisu w Katowicach i uzyskałem informację, że często się to zdarza przy próbie połączenia z komputerem. Problem dotyczy napięcia na kablach z komputera a samym amplitunerem - jakieś zabezpieczenia są bardzo słabe i nastąpiło prawdopodobnie spalenie układów scalonych przy wejściach (miałem nawet symbole tych układów ale zostawiłem w serwisie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.